Slik kommer Norge til semifinale

Det kan bli dramatisk fredag kveld.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Foran den siste runden i mellomspillet er det helt åpent i kampen om hvem som går til semifinalene.

Norge har åtte poeng og Tyskland og Ungarn har seks poeng.

• Sjekk tabellen her

Slik går Norge videre til de siste kampene i Stockholm:

• Med seier mot Ungarn avgjør Norge alt selv. Jentene vinner da også gruppa, og møter toeren fra den andre pulja. Tyskland blir da med til semifinalen, uansett hvordan det går med dem mot Makedonia - for de tar uansett Ungarn på innbyrdes oppgjør.

• Hvis Norge spiller uavgjort mot Ungarn, er en plass i semifinalen også sikret. Tyskland tar andreplassen om de får minst ett poeng mot Makedonia.

• Dersom Norge taper mot Ungarn, må vi begynne å regne. Hvis vi forutsetter at Tyskland slår Makedonia, noe som er svært sannsynlig, vil alle de tre topplagene ha åtte poeng. Da er det innbyrdes målforskjell mellom de tre lagene som vil avgjøre, siden alle har vunnet én kamp mot hverandre.

Slik er målforskjellen nå, før Norge - Ungarn:

Norge 27-22 (pluss fem)

Ungarn 27-34 (minus sju)

Tyskland 56-54 (pluss to)

Tyskernes innbyrdesmålforskjell er låst, mens Norges og Ungarns vil avhenge av resultatet dem imellom.

Taper Norge med fem mål eller færre, er plassen i semifinalen sikret.

Et norsk seksmålstap vil sørge for at begge har ett minusmål i det innbyrdes trekantdramaet, og da vil antall scorede mål avgjøre. Der vil Ungarn være foran Norge, og Marit Breiviks jenter blir sendt ut av semifinaledansen.

KAN AVGJØRE SELV: Det enkleste er ofte det beste, og Norge er i semifinalen med seier mot Ungarn. Verre er det ikke ...