Slik kommer Norge til VM

Håndballgutta har tre mål å gå på før returkampen mot Ungarn i morgen. Trener Gunnar Pettersen har slagplanen for å nå VM-sluttspillet klar.

Landslagstreneren er veldig fornøyd med den første kampen Norge spilte mot Ungarn, da de slo dem 27- 24 i Jotunhallen forrige helg.

-  Spiller vi like bra i morgen kommer vi til VM. Det er jeg sikker på, sier Pettersen til Dagbladet.

Kjetil Strand er til daglig bakspiller i Flensburg-Handewitt, og banket inn alt mot Ungarn sist. Gunnar Pettersen mener det er viktig at også andre spillere innfrir i morgen.

Mer å gå på

-  Vi kan ikke være avhengige at Kjetil, selv om spillet vårt legger forholdene godt til rette for han. Vi har mer å gå på, sier treneren.

Følgende punkter skal forbedres i kampen i morgen:  Norge må spille et mer aggressivt forsvar. Vi må ha flere innspill til strekspillerne, og flere scoringer fra den posisjonen. Norges angrepsspill må bli bredere slik at kantspillerne kommer til flere avslutninger. Flere nøkkelspillere må innfri, slik at presset på Kjetil Strand - som storspilte i den første kampen - blir mindre. Gutta må bli flinkere til å utnytte ungarernes vansker med å komme seg tilbake når Norge kontrer.

-  Klarer vi dette, løfter vi oss ytterligere fra det veldig høye nivået vi hadde i den første kampen. Da blir vi vanskelige å slå, selv for Ungarn, sier Pettersen.

Enormt trøkk

Vinneren får billett til neste års VM i Tunisia. Nordmennene er forberedt på et tøft oppgjør mot et av verdens beste håndball-lag. I tillegg venter et enormt trøkk fra tribunen i Miskolc.

-  Det blir mye bråk og mas, men gutta er vant til dette. De spiller i tøffe ligaer og takler press veldig godt, sier Pettersen.

Tente gutter

Han forteller at stemningen i troppen er avslappet og rolig. Laget har bevisst roet ned etter forrige kamp, og fokusert på restitusjon og trening.

-  Det er viktig å ikke bruke for mye energi på å tenke på Ungarn hele uka mens vi har vært samlet. Dagen før kamp skal vi begynne å fyre opp. Gutta vet veldig godt hva som kreves av dem, og tenningen er det ingenting i veien med. Vi er fit for fight, lover Pettersen. Følg kampen direkte på TV 2 Xtra i morgen klokka 18.

IMPONERTE: Kjetil Strand spilte strålende og banket inn ni scoringer mot ungarerne sist helg. Også i morgendagens kamp blir bakspilleren viktig for Norge.