Slik kunne han herje med Maicon, men bli stoppet av Neville

Bale forklarer hvordan det går an.

TAXI FOR MAICON: Spurs-fansen ville gjøre slutt på lidelsene til Maicon  tirsdag gjennom å bestille en taxi som kunne ta ham vekk fra White Hart Lane. Så grundig fikk han kjørt seg mot Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
TAXI FOR MAICON: Spurs-fansen ville gjøre slutt på lidelsene til Maicon tirsdag gjennom å bestille en taxi som kunne ta ham vekk fra White Hart Lane. Så grundig fikk han kjørt seg mot Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

(Dagbladet): Om ikke Gareth Bale var en såpass jordnær type, ville det vært lett å la seg rive med av den unisone hyllesten som har kommet hans vei etter de to praktkampene mot Inter.

Som legenden Luis Figo, nå en del av Inters trenerteam, sa det etter 1-3-tapet på White Hart Lane tirsdag:

- Bale tok livet av oss to ganger.

Og aller mest tok han livet av Maicon, en av de mest respekterte og anerkjente høyrebackene i sporten. Det samme kan, med all respekt, ikke sies om Phil Neville.

Men der Maicon ble så ydmyket at Spurs-fansen ropte på taxi, ble Bale mer eller mindre nøytralisert av den rutinerte Everton-backen på White Hart Lane for 12 dager siden.

- Ikke for å rakke ned på Everton...
Bale selv har følgende forklaring overfor Daily Mail:

- Mot Everton hadde jeg høyrekanten deres etter meg hele tida, mens Phil Neville lå dypt i banen. Og hvis jeg kom meg forbi dem, var midtstopperen der i sikring. De forsøkte å stoppe meg som et lag. Ikke for å rakke ned på Everton, men Inter har en annen tilnærming. De er regjerende mestere, og innstillingen deres er at vi bør være mer redd for dem enn de er for oss, sier Bale.

Derfor liker han vel så godt å møte de beste lagene som de litt mindre gode lagene. Et artig poeng fra Premier League er at Bale - ifølge analysebyrået Opta - har 102 spillere foran seg på lista over spillere med målgivende pasninger.

Waliseren har nemlig ingen på 10 seriekamper.

- Mot store lag er det alltid på samme måte. Begge lag går for seier, og da blir det en kamp mellom enkeltspillere. Midtstopperen mot spissen, backen mot kanten. Jeg hadde min kamp i kampen, og kom best ut av det, sier Bale.

Maicon sa unnskyld
Etter kampen på tirsdag uttalte Maicon at «alle spillere i verden vet hvem Gareth Bale er». I intervjuet med Daily Mail blir Bale spurt om de utvekslet noen ord underveis, og hva Maicon i så fall sa.

- Han sa «unnskyld».

- «Unnskyld»?

- Han sa det hver gang han sparket meg. Det var stort sett det hele. Han er en fin fyr. Brasilianere generelt er utrolig hyggelige mennesker. Heurelio Gomes sier for eksempel alltid «bra spilt» til meg etter en kamp, sier Bale.

Bale er blitt hyllet av både presse, medspillere og motspillere etter praktkampen på tirsdag, men på mobiltelefonen hans har det vært relativt stille.

- Jeg tror jeg fikk omtrent fire tekstmeldinger. Mamma ringte meg og sa et par ting, men jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg har bare gjort det samme som jeg vanligvis gjør, sier han.

IKKE LIKE GØY MOT EVERTON: Gareth Bale fikk ikke utrettet stort mot  Phil Neville og Seamus Coleman. Foto:  EPA/GEOFF CADDICK
IKKE LIKE GØY MOT EVERTON: Gareth Bale fikk ikke utrettet stort mot Phil Neville og Seamus Coleman. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer