Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik kuppet Solskjær Tippeligaens største navn

- Han er klasse. Rett og slett klasse.

MOLDE-MANAGER:  Ole Gunnar Solskjær. Foto: Espen A. Istad / NTB Scanpix
MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Espen A. Istad / NTB Scanpix Vis mer

• Molde - Tromsø, klokka 15.30 på TV 2 Sport Premium 4

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Molde spiller i ettermiddag mot Tromsø på Aker Stadion. Solskjær sier til Dagbladet at målet og ambisjonene er seriegull, men at Rosenborg er favoritter.

Et av spenningsmomentene i Molde er hvordan den sensasjonelle signeringen av Eidur Gudjohnsen (37) vil slå ut. Angrepsspilleren har flere titler med Chelsea og Barcelona. Nå forsøker han å få sving på karrieren igjen. Målet er å bli tatt ut til det islandske landslaget som skal spille i EM-sluttspillet til sommeren.

Men tro ikke at Solskjær har signert en fetert stjerne som lever på gamle meritter, og som kun skal spille av seg noen kilo.

- Jeg ser gammel storhet. Han er klasse. Rett og slett klasse, sier Solskjær til Dagbladet.

Tekstmelding Men hvordan kom det i stand at den tidligere helten fra Stamford Bridge og Camp Nou plutselig befinner seg på Aker Stadion? Vi snakker om en spiller som har vært under vingene til Pep Guardiola og José Mourinho. Lionel Messi, Ronaldinho og John Terry er blant de tidligere lagkameratene.

CHELSEA-SPILLER:  Eidur Gudjohnsen spilte i Chelsea fra 2000 til 2006. Her jubler han etter en scoring mot Southampton i 2005. Foto: NTB Scanpix
CHELSEA-SPILLER: Eidur Gudjohnsen spilte i Chelsea fra 2000 til 2006. Her jubler han etter en scoring mot Southampton i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solskjær sier:

- Vi tok kontakt med noen islandske agenter. Så fikk jeg en prat med ham. Det vil si: Jeg tekstet ham, og lurte på om han ville snakke med meg. Så tok han kontakt tilbake. Da var praten så enkel og fin at vi ble enige fort.

- Hvilke ambisjoner har han?

- Det kortsiktige målet er EM-sluttspillet. Men jeg ser en gutt som er sulten på å vinne seriemesterskapet. Han kommer til å bety mye for oss, og han kommer til å bety mye for unggutta. Han er blant dem som vil være limet på laget for de litt urutinerte og uerfarne gutta.

Kona i Barcelona Gudjohnsen har skrevet kontrakt for ett år, med opsjon på ytterligere et år. Men han er kjent for å bytte lag hyppig. Totalt har han vært i 16 klubber. Monaco, Stoke, Tottenham og Bolton står på CV-en. Hans forrige klubb var Shijiazhuang Ever Bright i Kina.

Kona og barna bor fortsatt i Barcelona.

Tippeligaen skal spilles i to runder, før det kommer en landslagspause. Norge møter Estland og Finland. Solskjær understreker betydningen av å komme godt i gang i de to første kampene.

- Det er viktig. Vi er i god form, men har ikke hatt så lang tid på å spille inn i laget, påpeker Molde-manageren.

PS: Tromsø stiller uten Morten Gamst Pedersen på Aker Stadion. Han har slitt med småskader i sesongoppkjøringen.

LAGKAMERATER:  Eidur Gudjohnsen jubler sammen med Lionel Messi etter en scoring mot  Espanyol i 2007. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Eidur Gudjohnsen jubler sammen med Lionel Messi etter en scoring mot Espanyol i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer