SLAPPER AV: Diego Maradona. Foto: REUTERS/Henry Romero
SLAPPER AV: Diego Maradona. Foto: REUTERS/Henry RomeroVis mer

Diego Maradona er Dorados' nye trener

Slik ledet Maradona sin første Dorados-trening

Den første treningen med Dorados ble av det bedagelige slaget for Diego Maradona (57).

Det er mange grunner til at Diego Maradona er en legende i fotballverdenen - like mye på grunn av magien han til tider viste på banen, som den noe utsvevende livsstilen.

Nå er han på plass som trener i den meksikanske klubben Dorados. Klubben er basert i den meksikanske delstaten Sinaloa, nordvest i landet. Mest kjent er delstaten for sitt beryktede narkokartell, Sinaloa-kartellet, som regnes som det største i Mexico.

Klubben er i krise etter en svak sesongstart. Overfor BBC uttaler argentineren at oppgaven som ligger foran ham «er som å bære en elefant på skuldrene sine».

Foreløpig ser ikke Maradona ut til å lide under strevet. Da han var på sin første trening med klubben tirsdag, showet han i sedvanlig stil. Mange hadde møtt opp for å få med seg legendens første trening med klubben.

EN PUST I BAKKEN: Maradona tok seg ei pause på gresset. Foto: Pedro PARDO / AFP
EN PUST I BAKKEN: Maradona tok seg ei pause på gresset. Foto: Pedro PARDO / AFP Vis mer

Rolig type

Maradona tok seg også noen pust i bakken og så ut til å ha lite nerver knyttet til den nye jobben. Tvert imot så han ut til å ta det med knusende ro. 57-åringen var selvfølgelig oppe på føttene og sjefet underveis.

Men lederstilen hans er tilsynelatende offensiv.

- Vi skal vinne kamper. Jeg liker ikke å spille defensiv fotball, sier Maradona.

Som nevnt har argentineren hatt en utsvevende livsstil. Seinest under VM i Russland vakte han oppsikt da han både jublet hemningsløst fra tribunen, viste fingeren og til slutt sovnet under Argentinas kamp mot Nigeria. Han måtte geleides bort fra området og var ikke i stand til å gå på egen hånd.

I juli ble så Maradona ansatt som formann for den hviterussiske fotballklubben Dinamo Brest. I en bisarr introduksjon til fansen ble Maradona fraktet rundt i en pansret bil inne på klubbens stadion. Men det arbeidsforholdet ble kortvarig.

Det er bare den siste av de mange skandalene som har preget Maradonas liv.

Det er kjent at Maradona har slitt med et narkotikamisbruk, noe som startet allerede mens han var aktiv fotballspiller.

- Da jeg tok narkotika, fikk det meg til å ta et steg tilbake. Fotball handler om å se framover.

SHOWET: Diego Maradona showet for den oppmøtte fansen. Foto: REUTERS/Henry Romero
SHOWET: Diego Maradona showet for den oppmøtte fansen. Foto: REUTERS/Henry Romero Vis mer

Helt om natta, helt om dagen

Maradona har også hatt alkoholproblemer. Han har også blitt beskyldt for å ha tette bånd til mafiaen i Napoli, hvor han fikk legendestatus på fotballbanen.

I 1994 skjøt Maradona på fotografer og reportere utenfor hjemmet sitt i Buenos Aires, noe som førte til at fire personer ble skadet. Han krøket seg sammen bak en Mercedes da han fyrte av våpenet og ble seinere dømt til betinget fengsel. Seinere samme år ble han kastet ut av VM-troppen for bruk av efedrin (et sentralstimulerende middel).

FIKK NOK: Diego Maradona satte ikke pris på all pressen som hadde møtt opp for å ta imot ham på flyplassen i Buenos Aires. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Det er ikke første gang han havner i klammeri med pressen. I 2010 kjørte Maradona over beinet på en fotograf på vei til en pressekonferanse, og i 2013 sparket han til en fotograf utenfor farens hus.

- Jeg har tråkket feil mange ganger i livet. Men dette prosjektet (å trene Dorados, red. anm.) skal jeg ta som noen som holder et barn i armene sine, sier Diego Maradona til BBC.

Første kamp for 57-åringen blir for øvrig 18. september. Da møter Dorados Cafetaleros.