Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lekte Øystein Bråten seg til OL-gull

Da Øystein Bråten leverte til gull i slopestyle i OL, var det etter mange timer med moro hjemme i Hallingdal.

DER ALT STARTET: Øystein Bråten har sammen med brødrene Hallgeir og Gjermund lekt seg hjemme på Torpo. Det er også det som har blitt sagt etter at han tok OL-gull; det er til syvende og sist lek! Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
DER ALT STARTET: Øystein Bråten har sammen med brødrene Hallgeir og Gjermund lekt seg hjemme på Torpo. Det er også det som har blitt sagt etter at han tok OL-gull; det er til syvende og sist lek! Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

TORPO (Dagbladet): Da Øystein Bråten leverte til gull i slopestyle i OL, ble det omtalt som en seier for leken.

Det er nettopp leken som er så sentral på veien til toppen for 22-åringen. Han og de to brødrene - Hallgeir og Gjermund (tidligere snowboard-proff) - gjorde nemlig hagen og gården hjemme i Hallingdal til en ren lekeplass. Det ble bygd skateramper, rails og hopp. Det ble selvfølgelig hoppet fra takene på de nedlagte campinghyttene og railet på rekkverket når mor og far ikke var hjemme. Han kjørte på ski før skolen, etter skolen, i friminuttene.

Alt man kunne leke seg på og med, ble brukt.

- For min del, er det jo alltid lek det har vært. Det har blitt mer seriøst lek etterhvert, men den har alltid ligget i bånn, og det er alltid derfor jeg har drevet med dette. Det er også det jeg er mest fornøyd med, egentlig, at jeg ikke har mistet interessen og fortsatt synes det er like artig, sier Bråten til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.