NEDE: Ingen spillere har truffet gresset oftere enn Neymar under VM. Hans mange fall har skapt reaksjoner verden om. Foto: REUTERS/David Gray/NTB scanpix
NEDE: Ingen spillere har truffet gresset oftere enn Neymar under VM. Hans mange fall har skapt reaksjoner verden om. Foto: REUTERS/David Gray/NTB scanpixVis mer

Slik ler verden av Neymar

Neymars rulling etter taklinger og fall underveis i VM har skapt grobunn for morsomheter og vitser fra hele verden.

Til tross for to mål og en målgivende pasning så langt i VM er det ikke Neymars prestasjoner med ballen i beina som har blitt det store samtaleemnet omkring Brasil i VM.

I stedet er det Neymars mange teatralske fall som har skapt furore.

Neymar er den spilleren i mesterskapet som har ligget mest nede. I over 14 minutter av kampene hittil har Brasil-profilen vært overende, viser en studie gjort av RTS Sport i Sveits.

Neymar er en internasjonal superstjerne og hans store innflytelse har tydelig vist seg i løpet av mesterskapet. Neymar har nemlig blitt en kilde for mye humor for mennesker verden om.

Gjør som Neymar

I Sveits har fotballspillende barn begynt å øve på rullingen til Neymar.

. Det er ikke det eneste stedet hvor å gjøre som Neymar har blitt en del av fotballeken. På en fotballskole i Mexico har trenerne hatt den samme idéen.

I kampen mot nettopp Mexico i åttedelsfinalen lå Neymar nede i over fem og et halvt minutt. Til Neymars forsvar er han den spilleren i mesterskapet som har blitt taklet oftest og fått flest frispark.

Ikke overraskende har Neymars mange fall endt i en rekke morsomme videoer og utfordringer i sosiale medier. På Twitter har #NeymarChallenge blitt en farsott. Både folk og kjæledyr gjør som Neymar og ruller rundt så godt de bare kan.

Oppfinnsomme sjeler har gjort om Neymar til ballen Mbappé bruker på hans utrolige soloraid mot Argentina.

En annen har sett for seg Neymar som den store ballongen Brasils keeper Alisson Becker sprekker underveis i oppgjøret mot Sveits i Brasils første gruppespillkamp i mesterskapet.

Inspirert reklame

I Sør-Afrika har hurtigmatkjeden KFC kommet ut med en unik reklamekampanje under mesterskapet.

Tydelig inspirert av Neymars voldsomme rulling etter en takling fra Serbias Antonio Rukavina i den siste gruppespillkampen har KFC apet det hele under monikeren «Make a Meal of it» - et engelsk idiom som brukes når man overdriver eller bruker for mye tid på noe.

Forsvarer Brasil-helten

I Brasil er stemningen en helt annen. Brasilianerne synes dommerne ikke har gjort en god nok jobb med å beskytte deres største stjerne.

- Jeg er i mot alle disse utsagnene om ham. Han er en intelligent spiller gjennom hvordan han beveger seg og forsvarer seg mot å bli taklet, sier Brasil-legenden Ronaldo.

REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer

- Jeg synes ikke dommerne har gjort en god nok jobb for å beskytte ham. Når folk gjentatte ganger tok meg følte jeg at det var urettferdig. Å kritisere er bare tull, sier Ronaldo ifølge USA Today.

Etter forrige kamp mot Mexico ble Neymar kraftig kritisert av Mexicos trener Juan Carlos Osorio som mente Neymars «skuespill» var ødeleggende for fotballen.

Neymar mente imidlertid at det er ikke noe han kan gjøre noe med.

- Det er komplisert. Det er ikke noe jeg kan kontrollere, sa Neymar til BBC etter oppgjøret.