Slik leser «spiderboy» (12) lekser

Du tror ikke det er mulig før du ser det. Nå kommer han til Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA (Dagbladet): En liten, spe og smilende gutt kommer gående sammen med mammaen sin. Det er 12-årige Mohammad Al Sheikh og mammaen, Hanan Kuhail, som etter hvert har fått seg en fulltidsjobb: Å være manager for «Spiderboy», som sønnen nå liker å kalle seg.

Det hele startet for to år siden: Mohammad Al-Sheikh så et show i Gaza: Små og tøyelige barn gjorde ting som Mohammad ikke trodde var mulig. Han dro hjem og forsøkte å gjøre det samme. Fikk det ikke til. Men ga ikke opp. Prøvde igjen og igjen.

Med i talentkonkurranse - Plutselig skjønte Mohammad koden, og ble fullstendig hekta. Han finner folk som er flinke på youtube, og trener og trener, forteller mammaen.

I 2014 ble han tatt ut til reality-programmet Arabs got talent. Han vant ikke konkurransen, men fikk flest stemmer fra seerne.

- Jeg har trent i halvannet år. Jeg trener meg sjøl, og bruker youtube for inspirasjon, sier Mohammad sjøl.

Han trener minst seks timer. Hver eneste dag.

- Nå som det er ferie, trener jeg hele tida. Jeg elsker dette og håper å bli oppdaget, sier Mohammad.

Trener for å glemme krig For 12-åringen ønsker å nå langt. Og han håper at trenere ute i verden vil oppdage ham. Det er tøft å være sin egen trener. Kanskje aller mest i Gaza, som har opplevd tre voldsomme kriger de siste seks årene.

- I fjor sommer var jeg veldig, veldig redd. For at jeg og familien skulle bli truffet av bomber. Det var mange som døde da, sier Mohammad.

Fortsetter:

- Jeg trente for å prøve å holde krigen borte, og klarer meg stort sett bra, sier han.

Vil bli oppdaget Sjøl liker Mohammad å kalle seg «Spiderboy». I sommer kommer han til Oslo sammen med elleve andre fjortenåringer fra Gaza, som skal spille under Norway Cup. Laget heter Unwra football team, og er gutter som er 14 år, og skal spille i klasse F.

- Jeg er med som en maskot. Skal ha show på Ekebergsletta og i Oslo rådhus. Jeg gleder meg og håper noen oppdager meg, sier Mohammad.

Fakta om Gaza:

Et av verdens mest overbefolkede områder. Nær to millioner mennesker bor på et 360 km2: Gaza er 40 kilometer langt og 6-12 km bredt. Over halvparten av innbyggerne er barn under 18 år.

Nær én millioner barn og deres familier er blokkert fra resten av verden, og har vært det i nesten åtte år. Hamas styrer Gaza-stripa, men blir mer og mer upopulær blant innbyggerne.

Arbeidsledigheten er skyhøy, blant de høyeste i verden: 43 prosent ifølge Verdensbanken.

Gazas unge sliter aller mest: Hele 60 prosent av dem er arbeidsledige. Hele 43 prosent av Gaza-innbyggerne lever under fattigdomsgrensa.

Kilder: Verdensbanken, UNWRA

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer