Slik løser de krisa

Isete løype og Henrik Kristoffersen (26) har vært som 17. mai og regn denne sesongen. Før VM har han og teamet rundt jobbet knallhardt for å finne svar.

JOBBER HARDT: Pappa Lars Kristoffer og Henrik Kristoffersen har brukt mye tid sammen med teamet rundt for å kjøre på isete forhold. Her fra Reiteralm ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem
JOBBER HARDT: Pappa Lars Kristoffer og Henrik Kristoffersen har brukt mye tid sammen med teamet rundt for å kjøre på isete forhold. Her fra Reiteralm ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er få – om noen andre – som ville ha vært så tøff mot seg selv etter å ha vunnet to verdenscuprenn (slalåm i Madonna di Campiglio og Chamonix) i samme sesong.

Men Henrik Kristoffersen har vært ærlig på at sesongen i år har vært tøff, selv om han syns det blir for dumt å klage over det.

Det sier likevel alt om hvor høyt han legger lista for seg selv. Kristoffersen sa det best selv: Alpint er nesten det eneste han har, og nesten det eneste som betyr noe for ham.

Dette er problemet

Kristoffersen har ikke taklet isete forhold i slalåm– og han har forklart at det er utstyret som er problemet.

Det er krise for en som vil krige helt i toppen, selv om han og teamet vil tone ned bruken av de mer tabloide ordene.

Oppsettet han bruker på isen har fungert godt inn i svingene, men når det blir lagt press på skia ut av svingene har de mistet festet i snøen.

- Spesielt bakskia går ut. Da mister du balansen. Det trykket du bruker til å akselerere ut av svingen blir bare borte - noe som gjør at du også kommer fort på innerski, forklarer pappa Lars Kristoffersen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer