Slik løser Drillos problemene

LA BAULE (Dagbladet): Drillos har skuffet både seg selv og det norske folk så langt i VM. Defensivt har laget vært langt unna et forventet nivå. Dagbladet har sett nærmere på problemene, og hvordan de kan løses.

Her er punktene som belyser Drillos defensive problemer:

  •  Drillos har sluppet inn tre mål på to VM-kamper. I USA for fire år siden slapp laget inn ett mål på tre kamper. Totalt har Drillos sluppet inn 10 mål på sju kamper i 1998, mot bare to mål i løpet av de åtte VM-kvalifiseringskampene.
  •  Mot Skottland ledet Drillos 1-0. I slike faser har laget tidligere vist seg utilnærmelig. Men skottene grep initiativet i kampen, utliknet - og burde ha vunnet.
  •  To av tre baklengsmål i VM har kommet når Drillos har vært i balanse. I slike øyeblikk har Drillos vanligvis vært ugjennomtrengelig.
  •  Både midtbanefemmeren og forsvarsfireren har hatt såkalte strukturelle problemer - som betyr at spillerne har hatt problemer med å forholde seg til hverandre i et gjennomterpet soneforsvarsspill.
  •  VM-kampene har også avdekket problemer som er generelle for norsk fotball, og spesielle for Drillos: Mangelen på spillere med stor fart, og mangelen på spillere som er individuel dyktige en-mot-en - i denne sammenheng først og fremst defensivt.
  •  Defensive støttespillere har sviktet. Henning Berg og Kjetil Rekdal har vært lederskikkelsene i hver sin lagdel, og samlingspunkt defensivt. Berg ble dyttet ut på høyrebacken i de to første kampene, og mistet både autoritet og sportslige kvaliteter. Rekdal har virket treg og monoton i stilen, og ute av stand til å ta tak i problemene.
  •  Gnisten og entusiasmen har dalt. Et helhjerta defensivt arbeid er i høyeste grad et overskuddsfenomen. Mot Skottland virket det som om gleden ved å praktisere Drillos-stilen var borte.