Unike straffer:

Slik lurer MLS-stjernen keeperen

Josef Martinez «hopp-straffe» føyet seg søndag kveld inn i rekken av merkelige straffespark. Men hva er egentlig lov å gjøre for å finte ut keeperen?

HOPPER: Atlanta United-spiller Josef Martinez tok en uventet fint på straffemerket da laget fikk besøk av New York City FC i sørstatsbyen 11. november. Video: Eurosport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Straffespark er lett sier mange. Bare sett ballen sikkert i et av hjørnene. Enkelt. Den metoden er det likevel ikke alle som ønsker å bruke. Søndag kveld valgte Atlanta United-spiss Josef Martinez en variant der han hoppet rett før han skulle skyte. Resultatet ble ganske kult faktisk. Sjekk det ut i videovinduet øverst.

Straffen var med på å sende Atlanta United videre i sluttspillet i MLS-cup. Der møter de New York Red Bulls. Det var forøvrig Martinez' mål nummer 33 på 36 kamper denne sesongen.

Det er likevel ikke første gangen noen prøver seg på et slik straffespark. Alejandro Silva gikk for samme variant da hans Lanus møtte San Lorenzo i fjorårets Copa Libertadores-kvartfinale.

Rare straffespark

«Hopp-straffa» føyer seg inn i en trend av straffeskyttere som bruker alternative metoder for å score fra ellevemetersmerket. Paul Pogba fikk mye oppmerksomhet da han trippet, og trippet, og trippet og trippet før han skjøt sitt straffespark mot Everton. Straffesparket ble faktisk reddet, men franskmannen satte returen i mål.

Hva med å ikke skyte i det hele tatt?

Datoen er 5. desember 1982. Ajax møter Helmond Sport og får straffespark. Cruyff går fram for å skyte. Eller ikke helt ... Han legger ballen til rette og uten tilløp slår han en løs pasning skrått mot venstre. Der kommer Jesper Olsen i full fart og spiller ballen tilbake til Cruyff som da kan sette ballen forbi en utspilt keeper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer