Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik lurte Aukland-brødrene svenskene

Nordmennene kuppet Vasaloppet.

Dobbeltseier til tross; Anders Aukland følte ikke helt at han fikk gjengjeldt lillebror Jørgens seiershjelp i Vasaloppet for fire år siden.

- Jeg bremset bevisst litt på feltet i det første rykket, men resten gjorde han selv. Jørgen var klart sterkest av alle, sa Anders Aukland til NTB etter tidenes første norske dobbeltseier i Vasaloppet.

I 2004 dro Anders til i Oxberg mens Jørgen «bremset» konkurrentene. Sykkeltaktikken avgjorde løpet, og Anders ga en stor del av æren til lillebroren etter seieren.

Søndag hadde storebror nok med seg selv da Jørgen klemte til på samme sted og vant.

- Jeg hadde kjempeproblemer rundt Evertsberg og var helt ferdig i Oxberg. Da klarte jeg bare ikke å henge med Jørgen. Han var råsterk, mente 35-åringen.

Jørgen Aukland opplevde det slik:

- Aldri før har jeg gått fra Anders i en motbakke i diagonalgang, så jeg hadde en maksimal dag. Mot slutten spadde jeg på og tok en kilometer av gangen. Jeg var helt ferdig på slutten og glad det ikke var med fem, seks mann inn, sier Jørgen Aukland.  

25 minutter før start valgte brødrene å gå på rubbede ski.

UTKLASSET ALLE: Jørgen Aukland ofret seg for at broren skulle vinne i 2004. I dag var det Anders\' tur til å hjelpe broren. Her poserer Jørgen sammen med kranskullan. Foto: SCANPIX
UTKLASSET ALLE: Jørgen Aukland ofret seg for at broren skulle vinne i 2004. I dag var det Anders\' tur til å hjelpe broren. Her poserer Jørgen sammen med kranskullan. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi så på start at svenskene hadde valgt å gå uten smurning og bestemte oss for å gå offensivt og hardt. Vi ville gå hardt i alle motbakkene for å male dem i senk.

Anders kjempet med Jerry Ahrlin om annenplassen.

- Jeg lå greit bak ham i 7-8 km, og da så jeg at han var ferdig. Løpet var knallhardt. Det ble gått for fullt fra tre mil, og det var ingen luring eller taktikk, kun råkjør.

Tidligere i år gikk Anders inn til seier i italienske Marcialonga (70 km) med Jørgen på annenplass. Neste mål for brødrene er Engadin (42 km) i Sveits neste helg og Birkebeinerrennet helgen etter.

Anders Aukland leder maratoncupen og går for sammenlagtseier.

- Jeg satser på langløp neste sesong også, men vil gjerne gå noen klassiske renn i verdenscupen også. Jeg utvikler meg som skiløper med dette, sa 2004-vinneren av Vasaloppet etter annenplassen søndag.

(NTB)

image: Slik lurte Aukland-brødrene svenskene
<B>FINN AUKLAND:</B> Det er han med lua.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media