OVERRUMPLET KEEPER:
John Carew i aksjon mot Portugals keeper Eduardo, mens Erik Huseklepp (t.h.)er våken og vil sette ballen i åpent  mål under EM-kvalifiseringsampen i fotball mellom Norge og Portugal på Ullevaal Stadion i Oslo tirsdag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
OVERRUMPLET KEEPER: John Carew i aksjon mot Portugals keeper Eduardo, mens Erik Huseklepp (t.h.)er våken og vil sette ballen i åpent mål under EM-kvalifiseringsampen i fotball mellom Norge og Portugal på Ullevaal Stadion i Oslo tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Slik lurte Carew den portugisiske keeperen

- Taktikken fungerte veldig bra, sier 31-åringen etter supertaklingen.

||| Norge - Portugal 1-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Portugal-keeper Eduardo måtte tåle hånlig jubel fra Ullevaal-publikummet i 70 minutter hver gang han skulle sparke ut ballen.

Årsaken var selvsagt det som skjedde 21 minutter inn i kampen:

Ricardo Carvalho sendte ballen tilbake til egen målvakt, som somlet altfor lenge før han fant ut at det var på tide å klinke den unna. Men da hadde John Carew rukket å snike seg helt fram, og Villa-angriperen kastet seg inn i klareringen med alt han hadde og litt til.

Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Blokkeringen ble perfekt, Erik Huseklepp var lynkjapp både i oppfattelsen og beina og løp inn norsk ledelse.

- Siden Eduardo slapp inn fire mål sist regnet jeg med at selvtilliten og følelsen hans kanskje ikke var den beste. Og noen keepere er ikke så veldig gode med beina, sier Carew til Dagbladet.

Klar taktikk
Han vinket mot lagkameratene i det han satte fart mot keeper Eduardo, og 30-åringen sier han hadde en klar taktikk da han nærmet seg sisteskansen.

- Jeg tenkte «hvis han slår ballen litt langt fra seg skal jeg lure ham». Jeg satte fart mot ham, men sprintet ikke. Da han senket hodet satte jeg inn sistegiret. Jeg klarte å blokkere skuddet, så taktikken fungerte veldig bra, sier han til Dagbladet.

- Det var en uortodoks sklitakling?

Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- He-he, ja, jeg ville bare blokkere ballen. Jeg heiv meg inn fordi jeg ville være sikker på treffe ballen. Hadde ballen truffet armen, ansiktet, leggen eller knærne ville ikke dommeren blåst uansett, fordi det var uforskyldt, sier Carew - som neppe får alle dommere med seg på akkurat den.

Ofret seg
Carew var ikke med mot Island sist på grunn av sine plagsomme knær, men erklærte at han var fit for fight mot Portugal. Det var han da også helt fram til sklitaklingen som la grunnlaget for den norske seieren.

Men der gikk han såpass hardt til at han pådro seg en skade i låret. 10 minutter før pause måtte han erstattes med matchvinneren fra den første kampen - Mohammed Abdellaoue.

- Forhåpentligvis er det ikke en strekk, men krampe. Om det er krampe er jeg straks tilbake, er det strekk vil det ta noen dager til. Men jeg kunne ikke fortsette. Det var som en klump bak i låret. Men det var verdt det, liksom. Who cares? spør Carew og ler sin karakteristiske latter.

Det er ikke første gang Carew legger i vei på et håpefullt løp mot keeper, men før tirsdag kveld hadde han aldri lyktes helt.

Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Jeg har veldig ofte jaget keeperen på den måten, særlig i England. Men jeg har sjelden nådd helt fram. Det har bare blitt nesten - jeg har greid å blokkere, men det har bare blitt innkast, sier han.