Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik lurte kronprinsen en hel verden

Tente aldri OL-ilden.

TENTE ALDRI ILDEN: Kroprins Haakon tente den olympiske ild på Lillehammer i 1994 - trodde vi inntill i dag. Kronprinsen avslørte i et intervju i Sotsji i dag at det faktisk var en mann fra Drammen som trykket på en knapp og tente ilden.
FOTO: TOR RICHARDSEN / NTB scanpix
TENTE ALDRI ILDEN: Kroprins Haakon tente den olympiske ild på Lillehammer i 1994 - trodde vi inntill i dag. Kronprinsen avslørte i et intervju i Sotsji i dag at det faktisk var en mann fra Drammen som trykket på en knapp og tente ilden. FOTO: TOR RICHARDSEN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL i 1994 på Lillehammer er omtalt som tidenes beste vinterleker.

Det var kronprins Haakon Magnus som den gangen fikk det ærefulle oppdraget med å tenne OL-ilden.

Men under et intervju i det mye omtalte Norway House i Sotsji, fortalte kronprinsen hvordan det hele egentlig gikk for seg. For det viser seg nemlig at kronprinsen aldri tente OL-ilden.

- Det var en mann fra Drammen som trykket på en knapp, fortalte kronprins Haakon ifølge Aftenposten.

Teknisk hjelp - Men det var egentlig ikke din fortjeneste at flammen ble tent?, spurte en reporter ifølge TV2.

- Nei, det var en teknisk greie. Men teoretisk sett så kan det hende at det var jeg som tente den. Det skulle jo skje akkurat med musikken så det var nok litt teknisk hjelp der ja, innrømmer kronprins Haakon.

- Øvd og planlagt På forhånd hadde det hele vært nøye planlagt, men det var èn ting som gikk skeis.

- Vi hadde øvd og planlagt hvordan jeg skulle bevege meg i forhold til musikken, men produsenten trodde jeg ville få knapt med tid, så han la inn ekstra musikk. Dette fikk jeg aldri beskjed om, sier kronprinsen.

- Du kan se at jeg løper veldig ivrig oppover med OL-fakkelen for å rekke det. Da jeg kom til toppen hadde jeg mye tid til å se meg rundt og tenne ilden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!