PREMIERE: I Dagbladets nye Fantasy Premier League-program, Gameweek, får du vite hvordan du kan lykkes i verdens kanskje deiligste fotballspill. Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

Slik lykkes du i Fantasy Football. Og dette er den største feilen du kan gjøre

Det nærmer seg sesongstart for Premier League. Det betyr at du må velge ditt fotballag!

(FourFourTwo) Det er ikke alltid lett å lykkes innen fantasy football, men det er gøy å velge sitt eget lag, se hvilke spillere som presterer eller flopper – og ikke minst: Det er gøy når noe står på spill.

Når du skal velge dine spillere er det alltid en fordel å ha kunnskap om dem men husk at det er lov å ta en sjanse.

Spillere som var gode i fjor vil være dyre, se etter lignende spillere som kan slå til.

Den største feilen man kan begå er å legge følelsene i spillet. Ikke la spillere være fordi du ikke liker dem, de spiller på feil lag eller ut i fra utseende.

Nøkkeltips

Paul McKinnon, redaktør av nettsiden Fantasy Football Scout, deler disse tipsene:

FJORÅRETS STJERNESKUDD: Dele Alli. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media 
FJORÅRETS STJERNESKUDD: Dele Alli. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media  Vis mer

1. Spilte de i løpet av sommeren?
I sommer var det både EM og Copa America. Det betyr at flere av spillerne vil komme seint tilbake fra ferie. Følg med på hvem som har spilt i vennskapskampene før sesongen. På den måten har du en indikasjon over hvem som er i form.

2. Hvem vil få sitt gjennombrudd?
Analyser spillerne. I fjor var Riyad Mahrez og Dele Alli utrolig gode, derfor vil de være dyre. Se om det er noen spillere som er plassert feil og hvem som kan spille i større roller.

3. Hvem er de beste spillerne på nyopprykkede lag?
Se på de nye lagene i serien – Burnley, Hull og Middlesbrough. Her er spillerne billige, og du kan spare mye penger. Se hvem som er i startelleverne, hvem som tar straffer, hvilke forsvarspillere som er gode på klareringer og blokkeringer og hvem som tar frispark og cornere. Da kan du få gode spillere som er viktige for laget til en billigere penge.

4. Hvilke stjernespillere skal man velge?
Prøv å hold deg til tre stjerner, men tenk nøye over valget ditt. Eric Dier og N'Golo Kante er populære spillere, og de er relativt billige, men de er ikke noen angrepstrusler. Fokuser på målmaskiner og solide forsvarspillere, det vil gi større belønning.

POPULÆR: N'Golo Kante. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media. 
POPULÆR: N'Golo Kante. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media.  Vis mer

5. Glem nysigneringene
Ikke bli gira selv om det har blitt signert store navn i sommer. Spillere tilpasser seg Premier League i forskjellig tempo – la dem få tid. Etter at det har gått noen måneder kan du vurdere om de er verdt å satse på eller ei.

6. Følg med på kampprogrammet
For å få maksimalt med poeng bør du følge med på kampprogrammet. Velg de som har enkle kamper foran seg. I tillegg kan det være lurt å se hvem som har mange kamper i løpet av en uke. For eksempel skal Leicester spille i Champions League i år, da spørs det hvordan spillerne takler å spille flere kamper i løpet av en uke.

7. Sjekk skadenyhetene
Følg med på hvilke spillere som er skadet. Dersom en spiller er skadet over lengre tid kan det komme en billigere spiller på plassen hans. Der kan det være poeng å hente.

8. Ha en solid benk
Inn mot jul er det viktig å ha spillere du kan bytte ut. Det er et hektisk program i jula. Mange spillere hviles, og med en solid benk har man flere valg i de hektiske periodene.

9. Følg med på innflytelsesrike spillere
Se på kampene – studer statistikken. Gjør dine egne vurderinger, og tenk kynisk når du gjør overganger.

Spillertips

 Foto: Action Images / Craig Brough
Livepic
 Foto: Action Images / Craig Brough Livepic Vis mer

FourFourTwo har ved hjelp av Fantasy Football Scout kommet frem til hvilke spillere som er verdt å satse på denne sesongen.

Keeper 1: Petr Cech (Arsenal)

I sin første sesong på Emirates, etter å ha flyttet fra Chelsea i fjor sommer, holdt sisteskansen nullen 18 ganger. Cech er også utrolig god på redninger. I forrige sesong reddet han 102 skudd, noe som gjør han til det sikreste valget på keeperplassen.

Keeper 2: Tom Heaton (Burnley)

Det blir vanskelig for Burnley å holde nullen i 20 kamper denne sesongen slik som de gjorde i fjor. Vi kan forvente at keeperen får nok å gjøre. Til tross nedrykket i 2014/15 var Heaton på andreplass over flest redninger den sesongen. Vi forventer at den gode formen fortsetter.

Forsvar 1: Christian Fuchs (Leicester)

Den raske, angrepsvillige venstrebacken spilte i 15 kamper som laget holdt nullen i fjor. Han hadde fire målgivende pasninger og han er en allsidig spiller – noe som gjorde at han fikk flere bonuspoeng enn noen andre forsvarspillere i forrige sesong.

FORSVAR: Luke Shaw. Foto: Simon Bellis / Sportimage via PA Images
FORSVAR: Luke Shaw. Foto: Simon Bellis / Sportimage via PA Images Vis mer

Forsvar 2: Luke Shaw (Manchester United)

Backen er tilbake etter å ha brukket beinet og han vil være viktig i Mourinhos forsvar i år. Forrige sesong bidro fikk Shaw 27 poeng på fem kamper. Uten skader kan han storspille denne sesongen.

Forsvar 3: Ramiro Funes Mori (Everton)

Med sine fire mål på 28 kamper viser forsvarspillerens styrke i lufta og innenfor 16-meteren. Ettersom John Stones ser ut til å forsvinne til City vil Funes Mori bli nøkkelspilleren i Evertons forsvar denne sesongen.

Midtbane 1: Dimitri Payet (West Ham)

Playmakeren var gull verdt for West Ham forrige sesong. Med sin fantastiske skuddfot fra dødballsituasjoner scoret han ni mål og hadde 13 målgivende pasninger. Glem heller ikke hvor god han var under sommerens EM. Nå går han inn i sin andre sesong i England, og han kommer bare til å bli bedre.

PLAYMAKER: Dimitri Payet. Foto: Jason Mitchell / IPS / REX / Shutterstock 
PLAYMAKER: Dimitri Payet. Foto: Jason Mitchell / IPS / REX / Shutterstock  Vis mer

Midtbane 2: Roberto Firmino (Liverpool)

Den allsidige brasilianeren ser ut til å være nøkkelen i Liverpools angrep, enten som offensiv midtbanespiller eller playmaker. Forrige sesong scoret han ti mål og hadde åtte målgivende på 25 kamper. I år fokuserer laget bare på Premier League og Klopp vil bygge et sterkt lag uten for mange endringer.

Midtbane 3: Dusan Tadic (Southampton)

I sommer har Southamptons playmaker blitt plassert i bunnen av en diamantformasjon. Spilleren er ikke dyr og dersom han forblir i en sentral rolle er det stor mulighet for at serberen forbedrer statistikken fra forrige sesong med åtte mål og 13 målgivende pasninger.

Spiss 1: Sergio Agüero (Manchester City)

Argentineren er en av de dyreste spillerne i Fantasy Football og det er ikke rart: Han er i god form, målfarlig og den du bør velge til kaptein. Med Pep Guardiola som sjef er det risky å utelate Aguero fra ditt lag.

SPISS: Andre Gray Foto: Richard Lee / BPI / REX / Shutterstock 
SPISS: Andre Gray Foto: Richard Lee / BPI / REX / Shutterstock  Vis mer

Spiss 2: Harry Kane (Tottenham)

En av de mest stabile spillerne forrige sesong. Han presterte godt i gjennom hele sesongen, ble toppscorer i ligaen og har scoret over 20 mål i de to siste sesongene. Han er en av de få spillerne som konkurrerer med Aguero om å være ligaens beste spiss.

Spiss 3: Andre Gray (Burnley)

Spissen ble hentet fra Brentford i fjor sommer og i sin første sesong scoret han 23 mål og hadde åtte målgivende. Han var en nøkkelspiller da klubben rykket opp. Gray er lagets førstevalg på straffer og har allerede scoret åtte ganger i sesongoppkjøringen. Han har det som skal til for å bli en av de beste denne sesongen.