Slik markerer F1-stjernene

GP-løpet i Sotsji preges av Bianchis alvorlige ulykke.

ALLE ER MED JULES. Sebastian Vettel viser sin medfølelse overfor kollega Jules Bianchi på hjelmen i søndagens GP-runde i Sotsji. Foto: AP.
ALLE ER MED JULES. Sebastian Vettel viser sin medfølelse overfor kollega Jules Bianchi på hjelmen i søndagens GP-runde i Sotsji. Foto: AP.Vis mer

«Alle er med Jules» og «Stå på Jules».

Slik markerer F1-stjernene medfølelse med Jules Bianchi som ligger igjen på hospitalet i Yokkaichi i Japan med alvorlige hodeskader etter GP-runden for fem dager siden.

Søndagens runde i Sotsji kommer til å bli sterkt preget av forrige helgs dramatiske ulykke, og den 25-årige føreren som nå kjemper for livet.

- Alle våre tanker Alle våre tanker går til Jules. Jeg har stor respekt for denne sporten. Det er vanskelig å finne ord som beskriver hva en føler når slike alvorlige ulykker inntreffer, sier Ferrari-fører Fernando Alonso.

Det står skrevet et håp om at Bianchi vinner kampen for livet på bilen til Alonso på søndag.

- Det blir et følelsesmessig svært sterkt løp. Vi skal kjøre for ham og kjøre på en så verdig måte som overhodet mulig. Jeg kommer til å tenke på ham. Vi ber for ham, sier den tidligere verdensmesteren Alonso.

Kritisert På nettet florerer amatøropptak av hvordan bilen til Bianchi får vannplaning og kjører inn i en redningstraktor. Målinger har vist at hastigheten var 203 kilometer i timen i kollisjonsøyeblikket. Baneforholdene var under sterk kritikk i Japan på grunn av en tyfon som var på vei.
Det er beordret etterforskning av forholdene rundt arrangementet i Japan GP.

STÅ PÅ JULES. Fernando Alonso kjører med en bønn om at Jules Bianchi vinner kampen for livet. Foto: AP.
STÅ PÅ JULES. Fernando Alonso kjører med en bønn om at Jules Bianchi vinner kampen for livet. Foto: AP. Vis mer