Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik markerer fansen van Persies Arsenal-svik

Supportere brenner trøyer.

STEMPLES SOM JUDAS: Fans over hele verden brenner drakter etter Robin van Persies kontroversielle overgang fra Arsenal til Manchester United. Foto: EPA/PETER POWELL og YouTube.
STEMPLES SOM JUDAS: Fans over hele verden brenner drakter etter Robin van Persies kontroversielle overgang fra Arsenal til Manchester United. Foto: EPA/PETER POWELL og YouTube. Vis mer

(Dagbladet): Arsenal-fansen er forbanna og skuffa etter at toppscorer Robin van Persie forsvinner til rivalen Manchester United.

Klubbene ble enige om en avtale i går, og van Persie blir etter all sannsynlighet presentert som United-spiller i løpet av kort tid. I dag skal han gjennom den obligatoriske legesjekken.

Den nederlandske spissen har vært en stor helt på Emirates og en svært viktig spiller de siste åra. Etter gårsdagens sjokk har enkelte Arsenal-fans brent sine Robin van Persie-trøyer og lagt videoen ut på nettstedet Youtube.


Det er tydelig at fansen er frustrert, og lederen for Arsenals norske suppporterklubb, Bjørn Furuheim, var svært overrasket over van Persies klubbvalg.

- Det er det utenkelige som skjer. Jeg hadde aldri drømt om at han skulle gå til United, at det var det han ønsket. Hva skal en si? Klubbfølelse finnes ikke mer, det handler bare om penger, sa Furuheim til Dagbladet.

Manchester United-manager Alex Ferguson håper å ha Robin van Persie klarert for spill allerede i serieåpningen mot Everton mandag.

BYTTER KLUBB: Robin Van Persie går til Manchester United. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/Files
BYTTER KLUBB: Robin Van Persie går til Manchester United. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/Files Vis mer

- Forhåpentlig går det etter planen. Vi håper han er klar til mandag kveld, sa Ferguson til Manchester Uniteds nettsted torsdag.

Overgangssummen skal ligge på rundt 24 millioner pund (224 mill. norske kroner).

- Uheldigvis for oss. Det er veldig trist å miste en spiller av hans kvalitet. Han hadde ett år igjen av kontrakten, så vi hadde ikke så mye valg, sier Arsenal-sjef Wenger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media