Slik måtte Rennes stoppe Alanzinho

Men Kjølø ble helten.

Stabæk - Rennes 2-1

(Dagbladet.no): Norske lag i europacupen har tradisjonelt vært teknisk underlegne sine motstandere. Men det var Stabæk som hadde artistene da franske Rennes gjestet Nadderud i kveld - samt en «urnorsk» midtstopper som stanget inn to mål på dødball.

Med mindre enn et kvarter igjen å spille ledet Stabæk 2-0 og hadde et strålende utgangspunkt foran returkampen. Men så hentet Moussa Sow fram et praktfullt brassespark, som Jon Knutsen bare hørte susen av.

Det bortemålet kan selvsagt bli kostbart. Men spillet Stabæk viste gir grunn til en viss optimisme, for den norske serielederen matchet det franske topplaget i alle spillet faser.

Matchet Rennes på teknikk

Alanzinho viste skeptikerne at dribleraidene er like ubehagelige for franskmenn som for nordmenn, Veigar Pall Gunnarsson holdt tidvis lekestue med den svenske EM-stopperen Petter Hansson og forrige sesongs Fulham-stopper Carlos Bocanegra, mens Anthony Annan viste at han er moden for større oppgaver enn Tippeligaen.

Gunnarsson satte standarden da han banket ballen i tverliggeren etter 17 minutter, men det var overraskende nok Mike Kjølø som fikset Stabæk-ledelse etter 37 minutter.

Midtstopperen kom seg løs fra sin oppasser, og stanget ballen i mål fra Gunnarssons utoverskrudde corner.

NOEN SOM SA ALANZINHO BARE KUNNE HERJE I TIPPELIGAEN?: Stabæks driblebrasse gjorde mot Rennes slik han pleier å gjøre i Tippeligaen. Og ble stoppet på noenlunde samme måte. Foto: SCANPIX
NOEN SOM SA ALANZINHO BARE KUNNE HERJE I TIPPELIGAEN?: Stabæks driblebrasse gjorde mot Rennes slik han pleier å gjøre i Tippeligaen. Og ble stoppet på noenlunde samme måte. Foto: SCANPIX Vis mer

1-0 sto seg til pause - men Jan Jönsson ville ha mer.

- Vi må fortsette å angripe, men gjøre det med klokhet. Vi er oss selv og viser vår identitet, sa han til TV 2 i pausen.

Spillerne tok treneren på ordet, for Stabæk bølget i angrep gjennom hele 2. omgang.

Veigar Pall Gunnarsson var nær å doble da han driblet Bocanegra ut i pølsekiosken med et par kjappe overstegsfinter, men Nicolas Douchez fikk såvidt fingertuppene på skuddet.

Samme mann var arkitekten da Johan Andersson fikk sin største sjanse i kampen. Svensken kom på et sedvanlig løp fra midtbanen, og fikk stå helt alene på bakre stolpe, der innlegget fra islendingen kom. Igjen ble Rennes reddet av Douchez.

Vakker brasse

Stabæk var nærmere 2-0 enn Rennes var utlikning - men oddsen for at Mike Kjølø skulle score to var såpass skyhøy at eventuelle gamblere trolig kunne pensjonert seg om de hadde satset en hundrelapp.

Da Douchez bommet grovt med en utboksing, var det likevel Kjølø som var på rett plass til rett tid.

Slik måtte Rennes stoppe Alanzinho

- Vi er i en flytsone nå, og er ett steg nærmere å kvalifisere oss for UEFA-cupen. Vi scoret mer enn dem, og det er vi fornøyd med. Det er ikke ofte jeg gjør ett mål, og da kan du tenke deg hvordan det er å gjøre to. Vi ble litt slitne i 2. omgang, og merket det for alvor da de giret opp, sier Kjølø til NTB. 

Etter Kjøløs andre luktet det avansement av Stabæk.

Men så skjedde det som ikke skal skje. Kanskje sov Stabæk en smule i markeringen, men brassesparket til Sow var uansett så vakkert at det blir unødvendig med skyldfordeling.

Rennes har uansett fått seg en advarsel. Stabæk blir neppe lette å ha med å gjøre i Frankrike heller.

- Jeg er ikke overrasket over nivået på Stabæk, men mine spillere hadde ikke forstått hvilke nivå de lå på i 1. omgang. Men i 2. omgang kom vi ut på gresset og spilte bedre. Da forsto de hva Stabæk kunne. Alle lagene i europacupen er gode. Det er 50/50-sjanse i returkampen, mener Rennes-trener Guy Lacombe.

<B>USANNSYNLIG TOMÅLSCCORER:</B> Her header Mike Kjølø inn 1-0 til Stabæk. I 2. omgang utnyttet han en keepertabbe og la på til 2-0.
<B>VAKKER UTLIKNING:</B> Moussa Sow viser hvordan det skal gjøres.