«+ 13 MÅL»: Thorir Hergeirsson forklarte hvordan han mener Norge kunne scoret 13 mål mer i gårsdagens kamp mot Tsjekkia.
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
«+ 13 MÅL»: Thorir Hergeirsson forklarte hvordan han mener Norge kunne scoret 13 mål mer i gårsdagens kamp mot Tsjekkia. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

Slik mener Thorir at Norge kunne scoret 13 flere i går

Optimistisk regnestykke dagen derpå.


(Dagbladet): Håndballjentene sikret full poengpott inn i mellomspillet med tomålsseier mot Tsjekkia i går kveld.

Det ble likevel langt mer spennende enn ventet mot en motstander som ikke har spilt i mesterskap siden 2004. Norge scoret 21 mål på 50 skudd, en uttelling på 42 prosent.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson liker å bryte opp slike problemer og forklare hvordan bittesmå endringer kan gi stor uttelling totalt sett. Han innledet dagens pressemøte i Beograd med å tegne opp et stort smilefjes med «+ 13 mål» skrevet inni.

- Det var en kamp hvor det var mange skudd som ikke gikk i mål. Det går an å bli frustrert av det. Men samtidig så er det en fordel i lagspill: Vi hadde 13 utespillere med skudd mot mål i går. Hvis hver av dem justerer litt og scorer ett mål mer, blir det 13 ekstra scoringer. Da blir dette tallet ganske annerledes, sier han og peker på resultatet et annet sted på tavla.

- Slik jobber vi videre, sa Hergeirsson på pressemøtet som ble vist direkte på TV 2.no.

Øver mot Ukraina Og allerede i morgen kommer en gyllen anledning til å jobbe med uttellingen. Da møter Norge Ukraina i en kamp som altså ikke har noen betydning for hvor mange poeng Norge tar med seg til mellomrunden.

TRENGER BEDRE UTTELLING: Anja Edin skyter på mål under Norges kamp mot Tsjekkia i går kveld. Edin scoret på to av fem forsøk, og lå dermed på omtrent samme uttellingsprosent som laget som helhet. Norge scoret på 42 prosent av 50 skudd. Foto:  ATTILA KISBENEDEK / AFP  / NTB SCANPIX
TRENGER BEDRE UTTELLING: Anja Edin skyter på mål under Norges kamp mot Tsjekkia i går kveld. Edin scoret på to av fem forsøk, og lå dermed på omtrent samme uttellingsprosent som laget som helhet. Norge scoret på 42 prosent av 50 skudd. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Kampen i morgen mot Ukraina bruker vi blant annet til det (å jobbe med uttellingen - journ. anm.) og å få flere av jentene til å bli varme i trøya, og komme seg inn i mesterskapet, sier landslagssjefen.

I et intervju med TV 2 sier han at han tror det er forskjellige årsaker til at det stokket seg i skuddfasen for de norske spillerne i går.

- For enkelte er det litt debutnerver, for andre er det at de leter etter skuddformen, det tredje kan være at de ikke er konsentrerte nok.

Og svak uttelling på skuddene kan igjen skape usikkerhet på andre områder.

- Hvis du mislykkes i én fase er det lett å dra med seg til de andre fasene i spillet. Det er vanskelig å si hva som kommer først, men i går kjentes det ut som skuddmissene preget de andre delene av spillet.

- Skyter henne god Den eneste bristen i Hergeirssons regnestykke, er at én av spillerne hadde full uttelling. Kaptein Marit Malm Frafjord traff på sitt eneste skudd i kampen.

AVLUTTET PÅ TOPP: Katrine Lunde reddet de to siste straffekastene fra Tsjekkias Pavla Poznarova, som hadde scoret på sine fem første sjumetere. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB SCANPIX
AVLUTTET PÅ TOPP: Katrine Lunde reddet de to siste straffekastene fra Tsjekkias Pavla Poznarova, som hadde scoret på sine fem første sjumetere. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Men hun tror også det er mye å hente, og at det var unødvendig at den tsjekkiske keeperen Barbora Ranikova endte på nesten like god redningsprosent som Katrine Lunde i det norske målet - henholdsvis 49 mot 51 prosent.

- Jeg har ikke hørt så mye om den keeperen før, så vi skyter kanskje litt dårlig og gjør henne bedre enn hun er. Vi kan bruke kampen i morgen til å få flere spillere inn i mesterskapet og å spille på oss selvtillit. Vi har ikke spilt noen kjempekamper og har ikke vært på det nivået vi trenger i mellomrunden mot lag som Frankrike, Danmark og Sverige, sier Malm Frafjord til TV 2.

Katrine Lunde bidro igjen sterkt da Norge snudde kampen i sluttminuttene etter å ha ligget under med ett og to mål i store deler av kampen. Hun reddet blant annet de to siste straffekastene fra Pavla Poznarova som hadde scoret på fem strake tidligere i kampen og endte altså på en redningsprosent på 51.

- Det er deilig. Jeg føler meg avslappet og kan ta det litt med ro. Men jeg tør ikke helt å ta det med ro heller, for de viktige kampene gjenstår jo, sier Lunde til TV 2.