Slik mener Wenger at Solskjær kan få United-jobben

Den tidligere Arsenal-manageren gir råd til Solskjær etter tapet mot PSG.

FØRSTE TAP: Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt første tap mot PSG da lagene møttes i Champions League. Nå får han råd av Arsene Wenger. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FØRSTE TAP: Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt første tap mot PSG da lagene møttes i Champions League. Nå får han råd av Arsene Wenger. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arsène Wenger, som var Arsenal-manager i en årrekke, har vært igjennom en del opp- og nedturer gjennom karrieren.

Spesielt de siste åra i Arsenal ble svært tøffe for franskmannen, på grunn av at klubben ikke klarte å innfri forventningene til fansen. Nå som Solskjær har opplevd sin første store nedtur i United, har veteranen gitt noen gode råd til ham.

- Beslutningen bør ikke tas basert på ett resultat eller en kort periode med suksess. Den bør være basert på kompetansen han viser i hverdagsarbeidet i klubben, forklarer Wenger til Bein Sports, ifølge Manchester Evening News.

Wengers råd

Manchester United tapte, som kjent, 2-0 mot PSG på Old Trafford tirsdag kveld. Det var en frustrerende aften for Solskjær, der både Anthony Martial og Jesse Lingard måtte gå av banen med skade, i tillegg til at Paul Pogba ble utvist i sluttminuttene av kampen.

- De hadde en skuffende kamp, men mange ganger har trenere kommet for å spørre om råd fra meg. Da sier jeg: «Du må overleve skuffelser», fordi en karriere med seier i hver kamp overlever alle, sier Wenger.

Før PSG-kampen hadde han ikke tapt som United-manager. Han hadde bare gått på ett poengtap, som var mot Burnley da lagene spilte 2-2.

Wenger påpeker at ett tap ikke er nok for å bli bedømt som manager, og samtidig sier han at klubben ikke kan fortsette å bytte manager med jevne mellomrom.

- Jeg kan ikke bedømme det (om han bør ansettes eller ikke), men det bør ikke skje noe på grunn av at man taper en kamp. Konstant ustabilitet trekker ikke kvalitet til klubben, så du kan ikke alltid kvitte deg med en person når han taper, sier franskmannen.

Woodward taus

Det er fortsatt en god stund til Solskjærs opprinnelige kontrakt med United går ut, og mye kan naturligvis skje på tre måneder. Men mannen som kan ha siste ord i beslutningen om Solskjær bør ansettes er daglig leder i klubben Ed Woodward.

Det har allerede vært mange personligheter som har uttalt seg om Solskjær bør få jobben permanent eller ikke. På den ene siden, har Paul Ince sagt til BBC at Pochettino bør få jobben framfor Solskjær, mens Martin Keown har sagt til Daily Mail at nordmannen bør definitivt få jobben.

Woodward er derimot taus foreløpig om hva som skjer videre med Solskjær og klubben.

- Jeg kommer ikke til å gå inn på det. Vi kommuniserte rundt desember om hva vi holder på med og at Ole kommer inn, sier Woodward ifølge Goal, og fortsatte:

- Neste gang vi kommuniserer igjen, vil være når vi har noe nytt rundt en manager. Vi kommer ikke til å gi oppdateringer underveis, opplyser Woodward.

- Ikke riktig tidspunkt

Før PSG kampen var også Gary Neville ute i Sky Sports og sa at det var tidlig å ta en beslutning rundt Solskjær. Til tross for at han har fått en imponerende start, vil Neville at klubben skal holde hodet kaldt inntil videre.

- Jeg tror mars er riktig tidspunkt for å vurdere ansettelsen, for så å ta en beslutning i april. Da kan man se på hvordan klubben føler seg, hvordan spillerne føler seg og hvordan resultatene ser ut, uttaler Neville.

Solskjær og United har noen tøffe kamper foran seg. Over sju kamper skal de møte Chelsea, Liverpool, PSG, Arsenal og Manchester City. Likevel mener Neville at den tøffe perioden ikke er grunnen til at han vil at klubben skal vente med en eventuell ansettelse.

- Jeg synes det gir mening å reflektere over en periode på tre eller fire måneder, men Solskjær har levert en meget god søknad til jobben, sier Neville

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer