Slik mener Zlatan at Sverige skal slå ut Portugal

- Det blir to fantastiske kamper.

(Dagbladet): I dag ble playoff-duellene mellom gruppetoerne i den europeiske VM-kvalifiseringen trukket.

Der ble det kjent at enten Cristiano Ronaldo eller Zlatan Ibrahimovic kommer til å gå glipp av VM i Brasil. De to superstjernenes lag møtes i dobbeltkamper 15. og 19. november.

- Portugal er favoriter, men det blir to fantastiske kamper. Vi møter en god nasjon med mange bra spillere. Playoff-kamper er som to finaler, det er noe helt annet enn gruppespillet, sier Zlatan via feeden «Zlatan Unplugged» som kan leses i appen Mikz (tilgjengelig for Android, men ikke iOS i Norge).

- Minst feil avgjør Zlatan blir også spurt om det å møte et lag med spillere som  João Moutinho og Cristiano Ronaldo:

- De er veldig gode spillere, som holder et veldig høyt nivå.

Sverige må nok finne seg i å være underdog mot Portugal. Men Zlatan tror det er mulig å overraske. Han har tillit til landslagssjef Erik Hamréns taktiske kløkt. Personlig tror han nøkkelen ligger i å ikke gjøre feil som gir motstanderen muligheter.

- Jeg tror Erik har kontroll på det taktiske. Jeg tror man må minimere antall feil. Det laget som gjør flest feil er det laget som går glipp av VM.

Det lille ekstra Hamrén er imidlertid litt betenkt når det gjelder hvor mye taktikken kan gjøre for å stoppe Ronaldo.

-  Man kan ha taktikker og ha studert motstanderen og lagt en plan. Men har man de kvalitetene som Ronaldo har, kan jo han gjøre det lille ekstra. Det er jo det som er så vanskelig med å stoppe verdensstjerner, sier Hamrén til Expressen.

Han finner imidlertid trøst i at portugiserne nok lurer på hvordan de skal hanskes med Zlatan.

- Det som er så deilig, er at vi har en verdensstjerne også. Og jeg kan tenke meg at kollegene dine i Portugal stiller det samme spørsmålet der. Det blir en kamp i kampen, sier den tidligere RBK-treneren.

Samtidig understreker han viktigheten av de andre spillerne rundt stjernespissen.

- Om vi skal ha en sjanse, må laget fungere. Og vi må fungere i fire omganger, sier Hamrén.

KAMP I KAMPEN: Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic hilser på hverandre etter møtet mellom Sverige og Portugal i Stockholm i oktober 2008. Foto: Niklas Larsson, AP / NTB Scanpix
KAMP I KAMPEN: Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic hilser på hverandre etter møtet mellom Sverige og Portugal i Stockholm i oktober 2008. Foto: Niklas Larsson, AP / NTB Scanpix Vis mer