Slik møtte Tande drømmedama

På plass i skiflygingsbakken i Oberstdorf. 

SAMMEN: Daniel-André Tande og kjæresten Anja besøkte Hadeland Glassverk denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SAMMEN: Daniel-André Tande og kjæresten Anja besøkte Hadeland Glassverk denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daniel-André Tande (23) og de norske hopperne ankom torsdag kveld Oberstdorf i Tyskland. Lørdag og søndag er det skiflygingsrenn i den ombygde Heini Klopfer-bakken.

- Jeg gleder meg som en unge, sier Tande om sesongens første skiflygingsrenn.

Han ligger på andreplass i verdenscupen, 125 poeng bak Kamil Stoch fra Polen. Spørsmålet er hvordan to renn i Heini Klopfer-bakken vil slå ut i sammendraget.

Domen Prevc, som ligger på tredjeplass, har for eksempel aldri hoppet skiflyging. Åraken er at han ennå ikke har fylt 18 år. Men i helga får han prøve seg.

FORNØYD: Daniel-André Tande sier at han klarer å holde fokus, selv om han også har fått andre ting å tenke på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD: Daniel-André Tande sier at han klarer å holde fokus, selv om han også har fått andre ting å tenke på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Med gunstige forhold er det mulig å hoppe over 240 meter, anslår Tande. Sjanser for verdensrekord er det ikke. Den er på 251,5 meter, satt i Vikersund.

Kjæreste

Denne uka havnet Tande i overskriftene på en måte som ikke var helt planlagt, røper han.

23-åringen og de andre hopperne var på Hadeland Glassverk. Besøket hadde gått litt i glemmeboka. Og på besøk i Kongsberg hadde han sin nye kjæreste, Anja.

- Det var naturlig å ta med henne, fortalte han til NTB, som var på plass med journalist og fotograf. Dermed ble forholdet plutselig offentlig.

- Hvordan møttes dere?

- Vi ble kjent via en jeg har hoppet sammen med i flere år, avslører Tande.

Holder fokus

Kjæresten er fra Brumunddal.

- Klarer du å holde fokus i hoppbakken framover?

- Ja, det er ingenting som tyder på noe annet, smiler han, vel vitende om at han ledet etter første omgang i Willingen sist helg. I det andre hoppet falt han ned til fjerdeplass, men likevel var prestasjonen sterk.

Må trene i Norge

Nordmannen fortsetter å vise form. Dette i motsetning til Anders Fannemel, Johann André Forfang, Tom Hilde og Joachim Hauer som er tvunget til å trene i Norge.

Resultatene har vært for dårlige. Nå må de terpe teknikk og finjustere utstyret før VM i Lahti.

- Selv om vi er færre på tur, er ikke stemningen annerledes. Jeg er fortsatt med kjentfolk, sier Tande og sikter til lagkameratene Andreas Stjernen og Robert Johansson.

Verdenscup i hopp

Topp tre etter 15 av 27 renn:

1) Kamil Stoch, Polen, 978 poeng

2) Daniel-André Tande, Norge, 853 poeng

3) Domen Prevc, Slovenia, 786 poeng

Øvrige nordmenn (topp 30):

14) Andreas Stjernen, 298 poeng

22) Robert Johansson, 169 poeng

25) Anders Fannemel, 120 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer