SAMMEN: Daniel-André Tande og kjæresten Anja besøkte Hadeland Glassverk denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SAMMEN: Daniel-André Tande og kjæresten Anja besøkte Hadeland Glassverk denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Slik møtte Tande drømmedama

På plass i skiflygingsbakken i Oberstdorf. 

Daniel-André Tande (23) og de norske hopperne ankom torsdag kveld Oberstdorf i Tyskland. Lørdag og søndag er det skiflygingsrenn i den ombygde Heini Klopfer-bakken.

- Jeg gleder meg som en unge, sier Tande om sesongens første skiflygingsrenn.

Han ligger på andreplass i verdenscupen, 125 poeng bak Kamil Stoch fra Polen. Spørsmålet er hvordan to renn i Heini Klopfer-bakken vil slå ut i sammendraget.

Domen Prevc, som ligger på tredjeplass, har for eksempel aldri hoppet skiflyging. Åraken er at han ennå ikke har fylt 18 år. Men i helga får han prøve seg.

FORNØYD: Daniel-André Tande sier at han klarer å holde fokus, selv om han også har fått andre ting å tenke på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD: Daniel-André Tande sier at han klarer å holde fokus, selv om han også har fått andre ting å tenke på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Med gunstige forhold er det mulig å hoppe over 240 meter, anslår Tande. Sjanser for verdensrekord er det ikke. Den er på 251,5 meter, satt i Vikersund.

Kjæreste

Denne uka havnet Tande i overskriftene på en måte som ikke var helt planlagt, røper han.

23-åringen og de andre hopperne var på Hadeland Glassverk. Besøket hadde gått litt i glemmeboka. Og på besøk i Kongsberg hadde han sin nye kjæreste, Anja.

- Det var naturlig å ta med henne, fortalte han til NTB, som var på plass med journalist og fotograf. Dermed ble forholdet plutselig offentlig.

- Hvordan møttes dere?

- Vi ble kjent via en jeg har hoppet sammen med i flere år, avslører Tande.

Holder fokus

Kjæresten er fra Brumunddal.

- Klarer du å holde fokus i hoppbakken framover?

- Ja, det er ingenting som tyder på noe annet, smiler han, vel vitende om at han ledet etter første omgang i Willingen sist helg. I det andre hoppet falt han ned til fjerdeplass, men likevel var prestasjonen sterk.

Må trene i Norge

Nordmannen fortsetter å vise form. Dette i motsetning til Anders Fannemel, Johann André Forfang, Tom Hilde og Joachim Hauer som er tvunget til å trene i Norge.

Resultatene har vært for dårlige. Nå må de terpe teknikk og finjustere utstyret før VM i Lahti.

- Selv om vi er færre på tur, er ikke stemningen annerledes. Jeg er fortsatt med kjentfolk, sier Tande og sikter til lagkameratene Andreas Stjernen og Robert Johansson.