Slik når Norge kvart'n

AMSTERDAM (Dagbladet): Slovenia- Spania 1- 2. Gårsdagens resultat i Amsterdam gjør at alt er uvisst om hvem som når kvartfinale i gruppe C. Det eneste som er sikkert er at Norge avanserer uansett med seier over Slovenia onsdag.

Etter gårsdagens kamper er tabellen slik:

Jugoslavia 4

Norge 3

Spania 3

Slovenia 1

Med denne tabellen er Norges utgangspunkt for avansement følgende:

  • Med seier over Slovenia:

Norge går videre. Enten som ener, eller toer. Hvis Jugoslavia slår Spania, vinner de gruppa. Vinner Spania, så er Norge gruppevinner på grunn av innbyrdes oppgjør.

  • Med uavgjort mot Slovenia:

Norge kan gå videre med uavgjort, men da må Jugoslavia slå Spania. Hvis Spania vinner, stikker de av med gruppeseieren. Norge blir nummer tre bak Jugoslavia på grunn av tap i innbyrdes oppgjør.

  • Med tap mot Slovenia:

Norge er definitivt ute av EM.

Sikker Raul

Spanias Raul scoret i går, og er sikker på at hans lag klarer brasene mot Jugoslavia, der de må vinne.

- Ja, jeg er helt sikker. Spania går videre. Det var jeg ikke bare etter at vi hadde vunnet denne kampen. Også før avspark var jeg sikker på det, sier Raul til Dagbladet.

Han avviser at Spania har skuffet spillemessig så langt i turneringa.

- Nei, så lenge vi vinner, spiller vi bra.

Heller ikke Spanias trener, José Camacho, ville ikke høre snakk om at de spilte dårlig. - De som mener at vi ikke imponerte nok, de, har ikke peiling på internasjonal fotball, freser Camacho.

- Vil vinne EM

Hans målsetting for Spania er like klar som den var før mesterskapet.

- Vi hadde en målsetting om å nå finalen, og det har vi fortsatt. Det er ikke forandret. Jeg tror og jeg vet at vi fortsatt kan vinne hele turneringen.

Også Raul går svanger med mesterskapstanker.

- For meg har det vært en lang sesong, men alt jeg har tenkt på siden jeg sluttet meg til landslagstroppen 1. juni, er hvordan vi kan forberede oss best mulig til å vinne EM, sier Raul.

- Kan slå Norge

Slovenias trener Srecko Katanec har heller ennå ikke gitt opp håpet om kvartfinale. Sjøl om laget bare står med ett fattig poeng så langt, kan de gå videre hvis de slår Norge, og Jugoslavia vinner over Spania.

- Ingenting av det som skjedde på banen, fortalte meg at vi var et dårligere lag enn Spania, og selvfølgelig kan vi slå Norge. Vi kjenner Norge veldig godt, og kan vinne, sier Katanec til Dagbladet.

EN SJANSE TIL: Norge kan forstsatt gå videre i EM-sluttspillet. Kan det være John Carew som sender oss dit?