Slik ofret Boasson Hagen seg for Kristoff

Det taktiske spillet frustrerte belgisk stjerne.

NÆRE: Alexander Kristoff trodde de skulle hente de som kjempet om sølvmedaljen takket være hjelpa han fikk av Edvald Boasson Hagen (til høyre) og Lars Petter Nordhaug. Foto: Even Emberland, www.procycling.no
NÆRE: Alexander Kristoff trodde de skulle hente de som kjempet om sølvmedaljen takket være hjelpa han fikk av Edvald Boasson Hagen (til høyre) og Lars Petter Nordhaug. Foto: Even Emberland, www.procycling.noVis mer

PONFERRADA (procycling.no): Da de største nasjonene begynte å røre på seg i finalen av verdensmesterskapet, spilte Edvald Boasson Hagen sin rolle i det som skulle være gullplanen.

27-åringen fulgte angrepene og lot Alexander Kristoff sitte rolig i feltet.

- Vi hadde pratet om det og bestemt at vi skulle følge etter angrep om det var mange som fikk luke.

I gruppa som etablerte seg med 60 kilometer igjen satt også belgiske Sep Vanmarcke. Belkin-rytteren er ei stor stjerne på Nordhaugs lag, men i Ponferrada spilte han tredjefiolin.

Det kjennetegnet de fleste som var med i angrepet.

- Samarbeidet i gruppa var for dårlig. Det var tydelig at vi var der for kapteinene våre. Det var frustrerende, for det var mange gode ryttere der. Vi kunne klart noe større om vi hadde gått for det, forklarer Vanmarcke mens han leter etter den belgiske lagbussen.

Boasson Hagen utførte også ordre der han i hovedsak markerte de andre.

- Det så kanskje ut som jeg jobbet mye, men det gjorde jeg ikke, jeg gikk bare rundt, forklarte Boasson Hagen procycling.no i intervjusonen.

Verdensmesterskapet er alltid en svært taktisk affære.

Mange lag har en bredde som gjør at de kan spille ut flere kort før kapteinene rører på seg.

Slik var det med Belgia.

I finalen satt Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet med i seksmannsgruppa som fulgte bak Kwiatkowski. Der er Vanmarcke sikker på at han også ville vært om han hadde fått spare seg.

- Følte du deg ofret?

- Ja, definitivt. Det var surt underveis da jeg kjente at jeg hadde bein til å spurte om medalje, men sånn er det bare. Jeg måtte gjøre jobben min, svarer han procycling.no.

Også Boasson Hagen ble ofret. 27-åringen var sterk gjennom hele rittet og ga sammen med Nordhaug alt for å samle det til fordel for Kristoff på de siste kilometerne.

Dessverre for Norge strakk ikke gullplanen til, og Kristoff spurtet inn til åttendeplass, sju sekunder for sent ute til gullet.

- Vi satt med alle mann på slutten, så da prøvde jeg å tette luka (til gruppa som spurtet om sølv, red.anm.), men de jobbet for godt foran, og da ble det vanskelig, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

DÅRLIG BETALT: Heller ikke Belgia fikk fullklaff og medalje søndag, selv om Sep Vanmarcke angrep flere ganger for å skjerme kapteinene Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert. Foto: Even Emberland, www.procycling.no
DÅRLIG BETALT: Heller ikke Belgia fikk fullklaff og medalje søndag, selv om Sep Vanmarcke angrep flere ganger for å skjerme kapteinene Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert. Foto: Even Emberland, www.procycling.no Vis mer