BEKLAGER: John Arne Riise langet ut mot dommer Trond Ivar Døvle etter kampen mellom Aalesund og Viking i går. Foto: Marius Simensen, Digitalsport
BEKLAGER: John Arne Riise langet ut mot dommer Trond Ivar Døvle etter kampen mellom Aalesund og Viking i går. Foto: Marius Simensen, DigitalsportVis mer

Slik opplevde dommeren Riises tirade: - Det er uheldig

Nå skal NFF vurdere saken.

(Dagbladet): AaFKs John Arne Riise (35) beklager sin egen oppførsel etter 1-2-tapet mot Viking. Umiddelbart etter kampslutt gikk en forbanna Riise bort til dommer Trond Ivar Døvle og måtte dras vekk av Aalesund-kaptein og bror Bjørn Helge Riise. På vei ut av banen sa John Arne Riise «jævla fittedommer» foran kamera, før han sparket i ei dør på vei inn i garderoben.

Dommer Døvle forteller til Dagbladet at han opplever situasjonen som uheldig.

- Vi fikk ikke med oss alt som skjedde, men har jo sett og hørt det i ettertid. Jeg tenker mest på unge fotballdommere og fotballspillere, og det er uheldig at sånt forekommer i toppfotballen. Det skulle vi gjerne vært foruten, sier Trond Ivar Døvle til Dagbladet.

- Hva sa Riise til deg?

- Jeg husker ikke helt hva han sa da han kjeftet. Jeg ba han gå bort og han snakket i munnen på meg. Min intensjon etter kampen er å sørge for at han slutter, så jeg kan unngå å gi kort der, sier Døvle.

- Hva hadde skjedd om du hørte Riises ord på vei av banen?

- Ute på banen er det mulig å gi kort for sånn språkbruk. Jeg ønsker ikke å kommentere den konkrete situasjonen, men på generelt grunnlag kan jeg si at det som blir sagt på vei ut banen ville kvalifisert til utvisning dersom det ble sagt ute på banen, sier dommeren fra Fjellhamar FK.

Døvle forteller til Dagbladet at dommerteamet har skrevet en rapport til NFF som inneholder «ting de fikk med seg, og ting de ikke fikk med seg» fra kampen i Aalesund.

Granskes Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at de er på saken.

Espen Auberg, Seksjonsleder juridisk i NFF, skriver følgende i en sms i formiddag:

- Saken vil oversendes til Påtalenemnda i løpet av dagen, som vil ta stilling til om saken skal anmeldes til Disiplinærutvalget, skriver Augberg til Dagbladet.

Aalesund-spilleren risikerer karantene dersom opptrinnet anses som alvorlig nok. En beslutning fra Påtalenemnda vil trolig være klar i ettermiddag.

Beklager Riise har publisert et Facebook-innlegg mandag morgen der han beklager:

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa. Slikt hører ikke hjemme uansett hvor», skriver Riise.

Tippeliga-profilen med 110 landskamper for Norge, skriver videre:

«Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje. Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk dette med seg så vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager».