NYTER TILVÆRELSEN: Adama Diomande (smilende) holder her rundt Ernest Asante (til høyre), etter en ny Stabæk-seier. Foto: Sjur Stølen/Digitalsport
NYTER TILVÆRELSEN: Adama Diomande (smilende) holder her rundt Ernest Asante (til høyre), etter en ny Stabæk-seier. Foto: Sjur Stølen/DigitalsportVis mer

Slik overrasket Stabæk-stjerna sin nye klubb

- Jeg var takknemlig for å få sjansen.

• Stabæk - Sandefjord 4-0 (1-0)

NADDERUD STADION (Dagbladet): I sin første sesong som Stabæk-spiller ble Adama Diomande i kveld hat-trick-helt da han skjøt bæringene til delt tabelltopp i 4-0-seieren over Sandefjord.

Diomande, som er født og oppvokst på Holmlia i Oslo, flyttet til Hviterussland og Dinamo Minsk etter å ha tatt gull med Strømsgodset i 2013. Nå forteller 25-åringen at savnet av familien ble avgjørende for at han valgte å flytte hjem til Norge og signere en kontrakt med Stabæk ut 2017 bare et par uker før seriestart.

-  Jeg giftet meg for to uker siden. At jeg hadde en kone her hjemme var en viktig grunn til at jeg gikk til Stabæk. Det var først og fremst på grunn av familien min at jeg ville hjem. Jeg var takknemlig for å få sjansen av Stabæk og måtte bare gripe den, forteller Diomande.

- En lettelse Spissen synes likevel at oppholdet i Hviterussland var en god erfaring, spesielt sportslig. I løpet av fjorårssesongen spilte Diomande blant annet mot lag som italienske Fiorentina, greske PAOK og franske Guingamp i Europa League. På grunn av språkbarrieren og kulturforskjellen var det imidlertid ikke så mye å ta seg til utenom fotballen.

- Sosialt var det ikke så bra, men jeg klarte meg. Vi var fem-seks utlendinger som snakket engelsk, og treneren kunne litt, sier «Dio».

Nå er han imidlertid glad for å være hjemme på Holmlia igjen.

- Det viktigste er at familien fungerer. Når den gjør det, er det er en lettelse. Det er en deilig følelse.

Har overrasket Etter å ha bidratt sterkt til Stabæks 6. strake seier får Diomande også mye skryt av trener Bob Bradley for måten han fremstår på.

- Jeg nyter å jobbe med «Dio». Det har jeg gjort helt siden han kom her. Han er en skikkelig lagspiller. Jeg er veldig glad på hans vegne. Jeg ønsker å se at han blir belønnet for alt arbeidet han gjør for laget. Når du er spiss betyr det scoringer, sier Bradley til Dagbladet.

Dagbladet vet at personer i Stabæk har blitt positivt overrasket over Diomande. Klubben var klar over det sportslige potensialet hans, men 25-åringen har i tillegg imponert stort med sine personlige egenskaper.

- Han er en «fighter». Jeg synes han gjør det veldig bra og treneren vår har en god strategi for hvordan han skal bruke «Dio», sier Ernest Asante til Dagbladet.

Liker Bradley Samtidig forteller Diomande at han stortrives i Stabæk. I tillegg til å ha blitt god kompis med blant andre Asante og Yassine El Ghanassy, er han glad for å jobbe sammen med amerikanske Bradley.

- Jeg samarbeider veldig bra med Bob. Han viser hele tiden hva du skal gjøre og snakker til deg som om du var sønnen hans. Han vil mitt beste. Jeg liker spillestilen hans og hvordan han er som menneske. Han er rettferdig mot alle sammen.

- All ære til han for at dette Stabæk-laget fungerer, sier Diomande, som ikke utelukker at laget som ble tippet ned av de fleste ekspertene før sesongen nå kan ta medalje.

- Alt er mulig i fotball. Det ser vi her i dag og det så vi da Mjøndalen slo Rosenborg. Jeg tenker ikke så mye på medalje akkurat nå - vi får heller ta det som en bonus om det skjer.

SKRYTER AV DIOMANDE: Stabæk-trener Bob Bradley er fornøyd med 25-åringen fra Holmlia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKRYTER AV DIOMANDE: Stabæk-trener Bob Bradley er fornøyd med 25-åringen fra Holmlia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer