PAR:   Cristiano Ronaldo og den russiske modellkjæresten Irina Shayk. Foto: NTB Scanpix
PAR: Cristiano Ronaldo og den russiske modellkjæresten Irina Shayk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slik påvirket Ronaldo verdenscuprennet i hopp på Lillehammer

Gikk på «håpløst» tidspunkt.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Lillehammer har kniven på strupen i forhold til om byen får arrangere verdenscup i hopp også neste sesong. Derfor var det ikke den beste markedsføringen at det nesten var flere pressefolk enn tilskuere under miks laghopp i går.

Japan vant foran Østerrike og Norge.

Men stusset du over tidspunktet rennet gikk på, klokka 15.00?

I så fall er du ikke alene. Og ja - tidspunktet var spesielt. Og det har sin forklaring.

Kollisjon Det som ville vært det «normale» tidspunktet for å arrangere hopprenn - en gang mellom klokka 17.00 og 19.00 - kolliderte med VM-trekningen i fotball. Og fordi Tyskland er en gigant i fotball, ville tysk TV ha med seg begge go'bitene.

Først hopp, så fotball.

Da hjelper det ikke at rennet startet i arbeidstida for folk på Lillehammer. Når tysk TV har bestemt seg, har de bestemt seg. Og som regel får de viljen sin, som den mektige aktøren de er.

Derfor påvirket VM-skjebnen til Cristiano Ronaldo og de andre stjernene starttidspunktet for hopprennet på Lillehammer. Tyskland trakk også Portugal og Ronaldo i gruppa si. Der er også Ghana og USA.

- Det tyngste argumentet - At rennet startet klokka 15.00, var en TV-initiert prosess. VM-trekningen var det tyngste argumentet for dette, bekrefter Eiliv Furuli, daglig leder for verdenscupen på Lillehammer.

Arrangøren fikk derfor liten drahjelp, for miks laghopp ble aldri noen folkefest. Men i dag får Lillehammer en ny sjanse. Klokka 15.00 starter det individuelle verdenscuprennet for kvinnene. Klokka 17.00 skal gutta i aksjon.

- Bakken har 40.000 sitteplasser. Vi håper på mellom 2000 og 4000 tilskuere. Målet er å skape en god atmosfære i bakken, sier Furuli.

 SEIERSPALLEN:  Japan vant hopprennet foran Østerrike og Norge i går. I bakken var det ikke akkurat plagsomt mange tilskuere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SEIERSPALLEN: Japan vant hopprennet foran Østerrike og Norge i går. I bakken var det ikke akkurat plagsomt mange tilskuere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer