Slik planla Aserbajdsjan å stoppe Ødegaard: - Vi ville begrense ham

Sjefen innrømmer.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge leverte en svært svak forestilling, og klarte bare 0-0 mot Aserbajdsjan i EM-kvalikkampen i kveld.

Det skuffende resultatet reflekteres i Dagbladets spillerbørs etter kampen.

FORNØYD: Aserbajdsjan-sjef Robert Prosinecki tar imot ett poeng mot Norge med begge armer. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
FORNØYD: Aserbajdsjan-sjef Robert Prosinecki tar imot ett poeng mot Norge med begge armer. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Ikke overraskende er Aserbajdsjans landslagssjef, den tidligere kroatiske storspilleren Robert Prosinecki, svært godt fornøyd med poeng borte mot Norge.

Fornøyd trener - Vi spilte en god kamp. Norge er en svært vanskelig motstander. Vi hadde et par sjanser, vi har kontrollert deler av spillet. Norge slo lange baller, og var gode på hodet og det ga oss problemer, men vi klarte stort sett å nøytralisere dem. Vi fikk et poeng, og det er viktig for oss med tanke på det som kommer, sier han.

DETTE SIER DET MESTE: Adama Diomande og Martin Ødegaard hadde grunn til å henge med hodet i kveld. Foto: Bjørn Langsem
DETTE SIER DET MESTE: Adama Diomande og Martin Ødegaard hadde grunn til å henge med hodet i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Dette er viktig for oss. Vi gleder oss over poeng mot Norge. Jeg er fornøyd, sier Prosinecki videre.

Prosinecki fikk også det obligatoriske spørsmålet om Martin Ødegaard på pressekonferansen.

16-åringen ble veldig isolert før pause i kveld, men var mer involvert etter sidebyttet, og kunne godt fått en målgivende pasning da han spilte strålende gjennom til Pål André Helland.

Satte to mann på Ødegaard Prosinecki innrømmer at han har latt seg imponere av unggutten.

- Han er et veldig stort talent, et av de største i Europa. Jeg så kampen mot Sverige og han var en av de beste på banen. Han spilte ikke så bra i kveld, men han er et stort talent og jeg tror han kommer til å få en stor karriere, sier han.

Den tidligere Real Madrid-spilleren innrømmer samtidig at han la opp taktikken etter 16-åringen:

- Taktikken var at to av våre spillere alltid skulle markere Martin slik at hans muligheter til å vise seg fram skulle bli begrenset. Det lyktes vi med, sier han, og legger til:

- I framtida blir Martin en av de største stjernene i verden.