Forlenget stans rammer toppidretten:

Slik rammes toppidretten

Hallidrettene jobber på spreng med å kartlegge konsekvensene av regjeringens anbefalte kampstans. Nye sluttspill-løsninger og amputerte serier er scenarioene.

RAMMET: Storhamars Robin Dahlstrøm i duell med Vålerenga-keeper Steffen Søberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
RAMMET: Storhamars Robin Dahlstrøm i duell med Vålerenga-keeper Steffen Søberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seriespillene i håndball, basketball, bandy og volleyball har vært satt på pause i flere uker som følge av viruspandemien. I eliteserien i ishockey har stansen vart enda lenger som følge av smitteutbrudd i en rekke klubber.

Lørdag forlenget myndighetene sin anbefaling om stopp i kampaktiviteten i ytterligere to uker. Dermed blir det tidligst oppstart 15. februar.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, sier til NTB at han ikke fikk noen signaler i forkant av lørdagens forlengelse og at beslutningen kom like overraskende som sist.

Det jobbes intenst med å gjøre grep rundt seriespillet og sluttspillet.

– Hvis vi skal få gjennomført serien fra 15. februar, må klubbene spille annenhver dag, og det blir for tøft. Dette er et stort arbeid, og vi ser nå på sluttspillformatet og hvordan vi skal få gjennomført resten av seriespillet, men det er veldig krevende, sier Eide til NTB.

Går tom for helger

Generalsekretæren er klar på at dersom kampstansen forlenges ytterligere, ser det mørkt ut for serie-gjennomføringen. Usikkerheten rundt om det kommer nye tiltak og retningslinjer som må tas hensyn til, bidrar også til å vanskeliggjøre planleggingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer