Slik reagerer Braaten (33) på spørsmål om han legger opp

- Ha-ha. Jeg er på ferie!

PÅ FERIE: Daniel Braaten har dratt på ferie etter å ha fått beskjed om at han er ferdig i Vålerenga. Her sammen med Elias Ómarsson. 
Foto: Scanpix
PÅ FERIE: Daniel Braaten har dratt på ferie etter å ha fått beskjed om at han er ferdig i Vålerenga. Her sammen med Elias Ómarsson. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Torsdag formiddag kunne Dagbladet fortelle at Daniel Braaten er ferdig i Vålerenga. Om lag sju timer seinere tok 33-åringen kontakt for å fortelle hva han synes om beskjeden fra VIF-trener Kjetil Rekdal.

- Det er trist at det ikke ble noe mer i Enga, men sånn er fotballen, forteller Braaten til Dagbladet via SMS.

På ferie Angriperen har hatt en lang og innholdsrik karriere. Etter å ha tatt steget fra Skeid til Rosenborg som et supertalent i 2005, har karrieren fortsatt med proffspill på øverste nivå i både England, Frankrike og Danmark.

Braaten var også lenge en fast mann på det norske landslaget og har hele 52 kamper med flagget på brystet - den siste så seint som i mai fjor. Tidligere i sesongen trodde også VIF-kaptein Christian Grindheim at Per-Mathias Høgmo ville ta ut Braaten til møtene med Sverige og Aserbajdsjan i juni.

Før han signerte en ettårskontrakt med Vålerenga i begynnelsen av 2015, hadde kraftpluggen imidlertid gått klubbløs i over et halvt år. Derfor ble det lenge spekulert på om Braaten kom til å legge opp.

Og på spørsmål om han er motivert for å fortsette karrieren etter den ferske Vålerenga-avskjeden, svarer han på karakteristisk vis:

- Ha-ha. Jeg er på ferie. Vi får se hva nyåret bringer, forteller Braaten.

- Ingen kan spå Braaten spilte 22 kamper for Vålerenga i Tippeligaen denne sesongen, halvparten av dem fra start. Det resulterte i én scoring og tre målgivende pasninger.

Samtidig viste han at det ikke er noe galt med fysikken, som alltid har vært hans fremste styrke. Men om Braaten velger å gå løs på et nytt år på toppnivå, er det nok bare han som vet. 

- Fremtiden kan ingen spå, så vi får se. Det er vel det jeg kan si, forteller en ferierende Braaten.

Sannsynligvis uten å stresse spesielt mye av den grunn.