Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerer Hareide på Bendtner-vrakingen

Nicklas Bendtner skal se langt etter landslagsspill i kommende framtid.

ROSER BENDTNER: Til tross for at Nicklas Bendtner er uaktuell for det danske landslaget, roser Åge Hareide dansken.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ROSER BENDTNER: Til tross for at Nicklas Bendtner er uaktuell for det danske landslaget, roser Åge Hareide dansken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareide skal snart ta ut sin danske landslagstropp som skal møte Irland 7. juni og Georgia 10. juni, og det blir etter alle solemerker en rekke formspillere som blir en del av troppen til nordmannen.

Spillere som Lasse Schöne har imponert stort da hans Ajax tok seg hele veien til semifinalen i Champions League. I tillegg har danskene naturligvis Christian Eriksen i finalen også når Tottenham skal prøve å senke Liverpool.

I tillegg kan man også nevne Daniel Wass, som er i cupfinalen i Spania med sitt Valencia. I tillegg har han en god spiss i Yussuf Poulsen, som har scoret 15 mål i årets Bundesliga. Slike prestasjoner gleder Hareide inn mot kvalikkampene.

- Jeg tror det har veldig mye å si. Mange irer spilte siste kamp i mai, på grunn av at de spiller i Championship. Våre spillere er med hele veien mot Irland-kampen, og det tror jeg er sunt, sier Hareide til Dagbladet.

Bendtner uaktuell

En spiller som derimot ikke blir å regne med denne gangen er Rosenborgs spiss Nicklas Bendtner. I en årrekke var han en viktig mann i angrepet til Danmark, men under Hareide har han ikke fått en spesielt stor rolle.

Nå som han i tillegg er ute i kulda i Rosenborg under Eirik Horneland, blir han ikke tatt ut til kampene mot Irland og Georgia.

- Det er uaktuelt. Han har jo ikke spilt. Men vi har gode opplevelser med Nicklas som person og som spiller, men sånn som det er nå så er det helt uaktuelt å ta ham med, opplyser Hareide.

Han presiserer altså at han ikke har noe imot Bendtner som spiller, men at han må spille mer i klubben.

- Jeg kjenner ikke situasjonen, så det er umulig for meg å si noe om det. Som sagt, så har vi bare gode erfaringer med ham, og den situasjonen som er i Rosenborg nå er umulig å kommentere fra utsida, sier nordmannen.

Sist gang Bendtner spilte for sitt hjemland var i 2017 da han scoret mot Nord-Irland i playoffkampen før VM i Russland. Før mesterskapet pådro han seg en skade som gjorde ham uaktuell for VM.

RBK-KRISE: Rosenborg-supporterne er fortvilet over situasjonen på Lerkendal, og mener noe må gjøres for å løfte klubben tilbake til gamle høyder. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Usikker framtid for Eriksen

En mann som garantert er med i Hareides tropp med mindre en skade dukker opp i siste liten er Eriksen. Han skal spille Champions League-finale før han etter alle solemerker slutter seg til Danmark sin tropp.

Men når han har storspilt over så lang tid som han har gjort, så vil det komme rykter. 27-åringen har blitt linket til klubber som Real Madrid, og han har bare ett år igjen av kontrakten med Tottenham.

- Han har vært fantastisk hele veien under Pochettino, og bare utviklet seg der. Så det er bare Christian som kan svare på hvordan dette ender. Som landslagstrener så blander man seg ikke så veldig opp i slike ting, sier Hareide og fortsetter:

- Man registrerer bare at han har det fint der han er og det at han er i en Champions League-finale viser bare at han spiller på et veldig godt lag. Perioden hans i Tottenham har vært fantastisk, og det har han tatt med seg på landslaget også.

Hareide tok Danmark til VM på første forsøk. Der var blant annet nevnte Eriksen svært viktig i kvalifiseringen, der han blant annet scoret hat trick mot Nord-Irland, som sendte dem på god vei til Russland i 2018.

Med Norge gikk det aldri helt veien for nordmannen, selv om han opplevde gode resultater også med de norske herrene.

- Man har ikke så god kontroll på spillerne sine i det daglige som man har i en klubb. Man må håpe at de er friske og spiller nok slik at de er i toppform, og så langt har det gått bra, men ting kan endres over natta. Det er vanskelig å vite hva som går galt på et landslag i forhold til et klubblag, fordi du tar ikke hånd om dem hver dag, og det synes jeg er spennende med landslag, sier Hareide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!