Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerer internett på Martin Ødegaards Europa-turné

«Hvor er Martin?»

EUROPA RUNDT: Martin Ødegaard har snart vært på besøk hos samtlige europeiske storklubber. Det har ikke gått det mangehodede trollet Internett hus forbi. Fotomontasje: Twitter
EUROPA RUNDT: Martin Ødegaard har snart vært på besøk hos samtlige europeiske storklubber. Det har ikke gått det mangehodede trollet Internett hus forbi. Fotomontasje: Twitter Vis mer

(Dagbladet): Romjulsfreden har senket seg over det ganske land, og i de tusen hjem ligger nordmenn med vommen i været og lurer på hvordan de skal bli kvitt overskuddsmaterialet etter årets ribbe-, pinnekjøtt- og syltefråtsing.

Men forholdene er ikke like bedagelige i alle husstander. Hos familien Ødegaard er det, som vanlig, hektisk aktivitet. De siste rapportene fra VG forteller at Martin Ødegaard og pappa Hans Erik er på besøk i Manchester for å se på forholdene der.

Med andre ord fortsetter frierferden Europa rundt for stortalentet som alle vil ha - noe «internett» også har fått med seg.

Parodisk Hysteriet og oppstusset rundt 16-åringens lille turné har tidvis vært voldsom - kanskje til og med på grensen til parodisk. Det går selvsagt ikke det mangehodede trollet hus forbi.

Den 16. desember la Europsport Norge ut et bilde av den kjente og kjære barnebok-karakteren Willy (som hadde en tendens til å gjøre sitt ytterste for å gjemme seg) med Martin Ødegaards ansikt.

Andre har også bestemt seg for å ha litt moro på fotballvidunderets bekostning. En twitterbruker ved navn Patrick Hogan la så sent som i går ut et bilde av et skjelett i sofaen sammen med teksten: «Venter bare på at Ødegaard skal velge seg en klubb».

Michael Sweeting
på sin side spekulerer noe humoristisk i Ødegaards motiver for å reise Europa rundt.

- Martin Ødegaard elsker å samle på gratis treningsvester fra alle disse prøvespillene. Jeg tipper han forsøker å rekke innom samtlige klubber i Europa før han blir 17.

«Ødegaard Watch» Uavhengig av hva man måtte mene om stortalentets rundreise - det er ingen tvil om at den rykende ferske 16-åringen er en attraktiv vare.

Bare siden november har han rukket innom Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Arsenal og Liverpool. Dette i tillegg til å feire bursdag, samt feire hvit jul hjemme i Buskerud.

En samlet verdenspresse har fulgt hvert eneste skritt på veien, og tv-kanalen CNN tok det i førjulstiden så langt at de hadde et fast segment i sin sportssending kalt «Ødegaard Watch».

Her har programlederne kommet med sine tips for hvor og når Ødegaard omsider bestemmer seg for å gå.

Ajax i januar Det er riktignok ting som kan tyde på at en avgjørelse fortsatt er noen uker unna. Ifølge rapportene skal han nemlig ha avtalt et treningsopphold hos Ajax i midten av januar.

Så gjenstår det å se hva som faktisk blir vidunderets neste destinasjon.

Pappa Hans Erik Ødegaard har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media