REAGERER:  Justyna Kowalczyk mener Martin Johsnrud Sundby burde vært suspendert til det kom en endelig avklaring i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER:  Justyna Kowalczyk mener Martin Johsnrud Sundby burde vært suspendert til det kom en endelig avklaring i saken. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Slik reagerer Kowalczyk på Sundby-saken

Reagerer på at norske utøvere får annen behandling.

Justyna Kowalczyk og Aino-Kaisa Saarinen mener norske utøvere får annen behandling enn andre, mens svenskene kaller hendelsen til Martin Johnsrud Sundby for «pinlig».

Den polske langrennsprofilen Justyna Kowalczyk har på sin twitterprofil videreformidlet flere artikler der Martin Johnsrud Sundby blir avslørt for brudd på dopingbestemmelsene.

Selv skriver hun følgende :

«Er det ikke slik at han etter det positive dopingtestresultatet, burde vært suspendert til endelig avklaring av saken?», Justyna Kowalczyk

Finske Aino-Kaisa Saarinen mener norske utøvere får annen behandling enn utenlandske utøvere:

«Sundbys dopingovertredelse ble offentlig etter at den var avgjort i CAS. Ville vært rettferdig å ha samme reglene for alle. #Visibility #fairplay»

Den svenske kommentatoren Ludvig Holmberg går ut og støtter Sundby. Han kaller hele situasjonen for «pinsamt» og unødvendig.

- Det her er ekstremt klumsete av både Martin Johnsrud Sundby og det norske skiforbundet. Det er pinlig og det er framfor alt ødeleggende, skriver han i en kommentar på Expressen.

Konsekvenser internasjonalt

Før han fortsetter:

- Ventoline er en astmamedisin. 15-30 prosent av alle utøvere i verdenscupen bruker denne medisinen. Medisinen i seg selv er derfor ingenting å bli opprørt av. Å stemple Johnsrud Sundby som en dopingsynder er bare tøvete.

Likevel påpeker han at det skaper et stort problem internasjonalt, der store medier får blod på tann om doping i norsk idrett. Polske medier har tidligere publisert karikaturer av Marit Bjørgen med kanyler i armene og Jelena Välbe har blitt sitert på at hun mener Johnsrud Sundby er «et sykt menneske som aldri burde få deltatt i konkurranser».

Holmberg avslutter kommentaren sin med å skrive:

- Det kommer til å storme i vinter. Det kommer til å være harde ord. Og Martin Johnsrud Sundby kommer til å få et helvete.

Støtte fra Hegle Svendsen

Den norske syklisten, Vegard Robinson Bugge , som var utsatt for en lignende sak i 2015, sier følgende:

«Føler med deg Martin J Sundby! Alle kan gjøre feil. Viktig å skille mellom doping og regelbrudd. Flott at landslaget støtter deg.»

En av de største profilene i skiskyttersirkuset, Emil Hegle Svendsen , støtter Sundby.

«Trist å se Martin JS bli straffet for legens misforståelse av regelverket.»

Sundby har mistet Tour de Ski-seieren fra 2015, verdenscupseieren sammenlagt fra samme år og seieren han tok i verdenscuprennet i Davos i 2014 etter avsløringene. Han er også ilagt to måneders utestengelse med start fra 11. juli i år.

(NTB)