Slik reagerer Solskjær på skrytet fra Alex Ferguson

Ble kalt et «sjeldent» menneske.

GODE VENNER: Sir Alex Ferguson har stor respekt for sin tidligere elev Ole Gunnar Solskjær. - Han er mentalt sterkere enn mange tror, sier tidenes beste trener om nordmannen. Her fra Solskjærs testimonial. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
GODE VENNER: Sir Alex Ferguson har stor respekt for sin tidligere elev Ole Gunnar Solskjær. - Han er mentalt sterkere enn mange tror, sier tidenes beste trener om nordmannen. Her fra Solskjærs testimonial. Foto: AP / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld tar Molde i mot gulljagende Rosenborg på Aker stadion. For Ole Gunnar Solskjærs del handler kampen om det samme som situasjonen ellers siste månedene: Fortsette snuoperasjonen etter den dårlige sesongstarten.

Tidligere denne uka fikk Molde-sjefen en ekstra porsjon selvtillit før rundens godbit. Han ble nemlig - nok en gang - rost opp i skyene av selveste Sir Alex Ferguson.

Da tidenes manager lanserte selvbiografien sin på tirsdag, sa han nemlig dette om sin tidligere elevs trenerkarriere så langt:

- Han har gjort det fantastisk bra, selv om han har hatt en tøff andresesong (tredjesesong, red. anm.).

- Mange tror ikke at han er så tøff, men han er sterkere mentalt enn folk tror. Han gjør alltid en førsteklasses jobb, og han vil gjøre det bra, sa Ferguson videre.

- Kjekt med skryt Solskjær, som sjelden bruker store ord når han snakker om seg selv, mener han bare har vært naturlig.

- Det er alltid kjekt med skryt, men jeg oppførte meg alltid bare naturlig ut i fra mine verdier. Jeg har alltid hatt respekt for manageren sine valg og alltid respekt for mine lagkameraters kvaliteter. Jeg la alltid min stolthet i å yte mitt beste uansett trening, full kamp eller innbytte, sier han til Dagbladet.

En ung trener kunne sannsynligvis ikke fått skryt fra et mer egnet sted enn fra Ferguson, men Solskjær er usikker på hvilken betydning hyllesten har for karrieren.

- Det har jeg ingen formening om. Jeg tror de fleste kjenner meg som person ut i fra mine år som spiller og eventuelt nå følger mine resultater, som jo er avgjørende for managere, sier han til Dagbladet.

I forbindelse med boklanseringen tirsdag, skrøt også Ferguson av Molde-sjefen for at han er tålmodig, hardtarbeidende og et «sjeldent» menneske.

- Molde viktigst Henning Berg, som spilte sammen med Solskjær under Ferguson i United er ikke i tvil om at kristiansunderen bør ta skrytet til seg.

- Det er gode anbefalinger når det kommer derfra, og det er ikke noe nytt at Ferguson og Ole Gunnar har et godt forhold, sier Henning Berg til Dagbladet.

Den tidligere LSK- og Blackburn-bossen mener imidlertid at det er vel så viktig at Solskjær fortsetter å oppnå gode resultater med Molde.

- Det aller viktigste for Ole Gunnar er det han gjør i Molde. Det er det som vil avgjøre hvor han vil havne etterhvert. Han har gjort en meget, meget god jobb så langt, sier Berg.

Solskjær har aldri lagt skjul på at den ultimate drømmen er å bli trener for Manchester United. Berg tror kompisen kan klare nettopp det, men peker på at han må ta rette valg de neste årene.

United i framtida - Han må nok vente lenge på United, men du skal aldri si aldri. Det gjenstår uansett noen mellomstasjoner. Hvis han kan vise seg fram i England eller en annen stor europeisk liga, så vil han være en aktuell kandidat. Han kjenner United og klubbens verdier, sier Berg.

Også Erik Solér, som kjenner den internasjonale fotballen godt, ser for seg Solskjær som framtidig United-boss.

LANSERTE SELVBIOGRAFI: Mange får gjennomgå i Alex Fergusons selvbiografi, men Ole Gunnar Solskjær får bare skryt. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix
LANSERTE SELVBIOGRAFI: Mange får gjennomgå i Alex Fergusons selvbiografi, men Ole Gunnar Solskjær får bare skryt. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer

- Absolutt. Det er ingenting som tilsier at han ikke skal være en kandidat i framtida. Når han får mer erfaring, så kan han definitivt ikle den rollen en dag, sier han.

Følg Manchester United-Stoke og Molde-Rosenborg her fra kl. 16!

PÅ VEI OPP: Ole Gunnar Solskjær har en lysende trenerkarriere foran seg, skal vi tro Ferguson. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
PÅ VEI OPP: Ole Gunnar Solskjær har en lysende trenerkarriere foran seg, skal vi tro Ferguson. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer