Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerer Tiger Woods når gullet ryker for kjæresten

Thriller i gullkampen da Mowinckel skuffet.

ENGASJERT: Tiger Woods fulgte spent med da kjæresten Lindsey Vonn kjempet om VM-gullet i super-G. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ENGASJERT: Tiger Woods fulgte spent med da kjæresten Lindsey Vonn kjempet om VM-gullet i super-G. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet): Etter en liten utsettelse og flytting av starten var det omsider duket for åpningsrennet i årets VM i alpint: kvinnenes super-G.

Norges håp på start, Ragnhild Mowinckel, viste i går at fartsformen var i anmarsj da hun suste inn til nest raskeste tid på utfortreningen. Fra startnummer åtte var det håp om at 22-åringen fra Molde skulle være med å prege også dagens renn, men slik gikk det ikke.

Mowinckel tapte til ledende Elena Curtoni hele veien og var godt over sekundet bak italieneren på nest siste mellomtid. Molde-jenta tok riktignok innpå et halvt sekund i siste del av løypa, men det hjalp så lite.

Humørsprederen fra Molde kjørte inn til en foreløpig sjetteplass og hadde kun to jenter bak seg på resultatlisten da hun passerte målstreken.

- Det gikk ikke som planlagt. Jeg hadde mye større forventinger enn dette, sa Mowinckel til NRK like etter målgang.

- Jeg ble litt tvilende hele tiden. Jeg klarte ikke å kjøre rent og stole på meg selv, slik jeg gjorde på treningen i går. Den gode treningen bygde opp forventningene, men kanskje nervene tok overhånd. Det er litt kjipt, men slik er det.

Woods fikk se thriller i gullkampen På startnummer ti knuste tyske Viktoria Rebensburg til med suveren ledertid, hele 90 hundredeler foran Curtoni og nesten to sekunder foran Mowinckel.

Tyskeren ledet frem til Cornelia Hütter satte utfor. Østerrikeren fant flyten umiddelbart og kunne juble for klar ledertid i mål, hele 52 hundredeler foran Rebensburg. Men dette havnet fullstendig i skyggen av det som skulle skje.

Lindsey Vonn har omsider funnet tilbake til storformen etter nesten to år ute av verdenseliten, og har herjet med konkurrentene den siste måneden.

SKUFFET: Det norske håpet Ragnhild Mowinckel skuffet i VMs åpningsrenn. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKUFFET: Det norske håpet Ragnhild Mowinckel skuffet i VMs åpningsrenn. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

30-åringen, hvis familie flyttet hit til Vail da Lindsey var liten for å dyrke talentet hennes, hadde også støtte av kjæresten Tiger Woods på tribunen. Forhåpentligvis klarte han denne gangen å styre unna nærgående fotografer og har hele tanngarden i behold.

Golfstjernen kunne se sin kjæreste ligge noe bak Hütter på de første mellomtidene, men så fikk Vonn virkelig opp dampen.

Med nesten 100 kilometer i timen inn mot målet, tok Vonn igjen hele forspranget og kjørte inn til ny ledertid - elleve hundredeler foran østerrikeren.

Det var det hinsides stemning i målområdet og «USA, USA, USA» runget gjennom Rockey Mountains.

Snytt for hjemmejubel Men gleden skulle være kortvarig for hjemmehåpet. Allerede på startnummeret etter Vonn, kom verdens beste alpinst, Tina Maze, i et forrykende tempo.

Det ble en thriller mellom Vonn og Maze, men sistnevnte klarte å snike seg tolv hundredeler foran Vonn.

Anna Fenninger ville også melde seg på i gullkampen. Østerrikeren åpnet sterkest av alle og klarte akkurat å holde ledelsen helt inn.

I mål var Fenninger tre hundredeler foran Maze og kunne dermed juble for VM-gull.

Nicht gut av Gut Sveitsiske Lara Gut var av mange regnet som Vonns største utfordrer før dagens renn, og allerede før start hadde den psykologiske krigføringen mellom de to startet.

Vonn har vært påpasselig med å legge favorittstempelet på sin sveitsiske rival.

JUBLET: Lindsey Vonn kjørte inn til ledelse, men ble nr. 3. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
JUBLET: Lindsey Vonn kjørte inn til ledelse, men ble nr. 3. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Men det ville ikke Gut ha noe av.

- Når Lindsey sier at jeg er den største favoritten, sier hun bare det for å slippe å ha det stempelet selv, sier Gut ifølge sveitsiske Blick.

Gut skuffet stort og var sjanseløs som første toppseedede kvinne. Sveitseren ble knust av de beste utøverne og havnet over sekundet bak i mål.

Norges andre deltaker, Maria Tviberg, kjørte inn til en foreløpig 25. plass fra startnummer 32. Rennet er ennå ikke over, men gullkampen er avgjort.

FORNØYD: Tiger Woods på tribunen da Lindsay Vonn kjører. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORNØYD: Tiger Woods på tribunen da Lindsay Vonn kjører. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer