Slik reagerte Brann-fans på at Skarsfjord fikk lengre kontrakt

- Jeg kjenner mange som har klippet sesongkortet i to, sier supporterleder.

KJØPT OG BETALT: 20-30 Brann-supportere stilte opp med dette banneret da det i går ble klart at Rune Skarsfjord fikk fornyet kontrakten. Foto: Privat
KJØPT OG BETALT: 20-30 Brann-supportere stilte opp med dette banneret da det i går ble klart at Rune Skarsfjord fikk fornyet kontrakten. Foto: PrivatVis mer

Følg Brann - Lillestrøm i vårt Fotballstudio fra 19.00!

(Dagbladet): I går kom nyheten om at Brann forlenget kontrakten til Rune Skarsfjord med to år. Det var Trond Mohn, Bergens rikeste mann, som ga Brann 10 millioner kroner for å forlenge kontrakten med treneren.

Som følge av dette var det 20-30 personer som samlet seg utenfor Brann stadion i går kveld. De møtte opp med et banner med påskriften «Kjøpt og betalt», skriver Bergensavisen. Thomas André Madsen (24) er leder for en supportergruppering som kaller seg Bergens Glade Gutter. Og han var tilstede på demonstrasjonen.

- Noen har kjøpt ny kontrakt til Skarsfjord. En ting er at folk er uenig i om han er den rette treneren for fremtiden, men det som er enda verre er tidspunktet. Nå fikk han jo denne kontakten før vi ser utviklingen for inneværende sesong, sier Madsen til BA.

- Jeg reagerer mest på tidspunktet for å fornye kontrakten hans. Når du ikke ser utfallet av sesongen, og vi kan komme på en tredjeplass eller en tiendeplass. Entusiasmen går ned, sier Madsen til Dagbladet.

Fansen delt Madsen reagerer ikke på at Mohn har spyttet inn penger, men at styret til Brann lar seg styre av penger. Styreleder Lars Moldestad hevder at pengene fra Mohn ikke hadde noe å si for forlengingen av kontrakten til Skarsfjord. Den forklaringen kjøper ikke Thomas André Madsen.

- Hvorfor forlenget de den nå da? Det ville ikke vært noen grunn for det, sier Madsen.

Supporterlederen kan fortelle om en delt stemning mellom Brann-fansen etter gårsdagens nyhet.

- Den er veldig delt med hensyn til Skarsfjord. Når det gjelder måten det ble gjort på, er vi langt på vei enige. Vi er misfornøyde og mener det er galt at en person kjøper en ny kontrakt til ham, sier Madsen til BA, og legger til at penger ikke skal styre klubben.

- Det er mange jeg kjenner som har klippet sesongkortene i to og ikke blir å finne på stadion i år. Personlig mener jeg og mange andre at du straffer klubben om du ikke går på kampene. Det er lettere å få fram misnøyen fra tribunen, sier Madsen.

Han tror likevel ikke boikotten blir stor nok til at det merkes, selv om det er mange i supportergruppa som er medlem av klubben.

Boikott ikke svaret Leder i Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, forstår de som reagerer på tidspunktet og måten det er blitt gjort på, men tror ikke boikott er svaret.

- Jeg har sett et par slike klippede sesongkort på Facebook, men jeg vet ikke om det er årets eller fjorårets sesongkort. Det er ikke lett å si. Det viktigste er uansett å gå på stadion å engasjere seg for Brann og melde seg inn og møte opp på stadion. I stedet for å melde seg av vil jeg oppfordre folk til å melde seg på, sier Lillebøe-Hansen til Dagbladet.

MISNØYE: Fansen skal være delt i synet på Rune Skarsfjord. Her er noen Brann-fans med et banner som sier «Ja takk til en sportsklubb uten Rune Skarsfjord», som ble hengt opp under kampen mot Molde sist. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MISNØYE: Fansen skal være delt i synet på Rune Skarsfjord. Her er noen Brann-fans med et banner som sier «Ja takk til en sportsklubb uten Rune Skarsfjord», som ble hengt opp under kampen mot Molde sist. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det vil være reaksjoner på stadion i dag, er det ingen tvil om. Det vil nok være mest reaksjoner på måten dette skjer på, og at det tilsynelatende føringer fra en rik mann, det er ikke måten å styre en demokratisk fotballklubb på, sier Lillebøe-Hansen.

Han stusser også over tidspunktet og måten det er skjedd på, men at vi vet for lite om bakgrunnen for avgjørelsen.

- Brann setter samtidig en kraft bak uttalelsen. Det er ingenting som tilsier at han skal bort fra stadion. Det vi har etterlyst er at klubben kommer på banen og melder seg på. At Roald Bruun Hansen og Lars Moldestad fronter de utfordringene som er. Vi har et alt for passivt styre som må ta tak i situasjonen. De må fortelle klokkeklart, ikke bare gjennom en pressekonferanse, hvilken kontinuerlig støtte de har til det sportslige apparatet, og hvorfor de gjør som de gjør nå, sier Lillebøe-Hansen.

Han forteller at Brann Bataljonen har tatt et initiativ til et medlemsmøte for å lufte tanker og ideer med Brann, og regner med at det vil finne sted neste uke.

Misnøye Det har tidligere blitt hevdet at det er stor misnøye innad i Brann, og at lederstilen til Rune Skarsfjord er utålelig. Brann-kaptein Markus Jonsson sa blant annet i november i fjor at han er kjent med at det var misnøye i troppen.

BA hevdet torsdag at tilliten til Skarsfjord er «all time low» i spillergruppen. Og at meningene blant fansen også er delte om treneren.

I 2010 fikk hele Brann-styret tilbud om å trekke seg mot at Brann fikk 30-40 millioner av Brann-investor Hardball. Det skjedde imidlertid ikke.

- Den gangen tok de ikke imot pengene, men nå gjør de det, sier en oppgitt Madsen.