Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerte foreldrene på møtet med Johaugs nye kjæreste

- Jeg er veldig glad på Thereses vegne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Etter at Therese Johaug (26) fortalte at hun var blitt sammen med roeren Nils Jakob Hoff (30) i november, ble duoen umiddelbart et av Norges mest omtalte idrettspar.

I etterkant har Johaug vært sparsommelig med å dele detaljer fra privatlivet, men Johaugs foreldre forteller nå at de setter stor pris på at datteren deres har funnet kjærligheten.

- Jeg synes det er veldig koselig. Jeg er veldig glad på Thereses vegne over at hun har fått seg kjæreste, forteller mamma Gro Johaug til Dagbladet og smiler.

- Veldig koselig Sammen med pappa Thorvall er hun på plass i Falun for å følge datterens gulljakt under årets VM.

Etter ankomst i går tok de seg tid til å ønske Dagbladet velkommen inn i huset hvor de skal bo den neste uka. Da Johaugs foreldre pratet om datterens nye kjæreste, la ikke mamma Gro skjul på at det har vært hyggelig å bli kjent med Nils Jakob.

- Det var veldig koselig, forteller Gro om det første møtet.

- Han er omsorgsfull Datterens nye kjæreste er selv verdensmester i roing. Johaugs foreldre synes samtidig at han er et flott menneske.

- Han virker trivelig, forteller pappa Thorvall og smiler. 

- Han virker som en glad og veldig omsorgsfull mann, forteller mamma Gro.

De er begge enige om at når Norges langrennsyndling skulle få seg kjæreste, måtte det være en type som Nils Jakob.

- Hun trenger en som er omsorgsfull, forteller mamma Gro.
 
- Uvirkelig Det har gått fire år siden Therese fikk sitt definitive gjennombrudd som skiløper, da hun tok gull på tremila foran over 100 000 mennesker under VM i Holmenkollen.

I målområdet sto foreldrene og så datteren lykkes på nært hold, noe de betegner som en surrealisitsk opplevelse.

- Det var kjempestort. Det var nesten sånn at jeg ikke trodde det var virkelighet. Det måtte gå noen timer før vi virkelig forsto hvilken bragd hun hadde klart. Det var hennes første seier, og det var under VM på hjemmebane. Det var bare helt, helt utrolig, minnes Johaugs mamma.

- Det hele blir uvirkelig. Det gjør det, forteller pappa Thorvall.

Om kjendisdatteren Samtidig trykket nordmenn over hele landet datteren deres til sitt bryst, mens sponsorgigantene kjempet om å få lov til å assosiere seg med den jordnære bygdejenta.

I løpet av tre mil, fra startskuddet gikk til hun krysset mållinja som første kvinne, gikk populæriteten hennes også fra å være stor til å bli noe foreldrene aldri kunne forestilt seg.

- Jeg hadde aldri trodd at hun skulle bli så populær som hun er nå, forteller mamma Gro.

- Nei, ikke at hun skulle bli en sånn A-kjendis. Det hadde jeg aldri tenkt meg, sier pappa Thorvall.

- Må leve med kjendisstatusen - Therese har sagt tidligere at hun skulle ønske at hun kunne gå på gata uten å bli gjenkjent. Hvordan føler dere selv at hun takler kjendisstatusen?

- Egentlig synes jeg hun takler den veldig bra. Det er mange små barn som kommer bort til henne og vil ha autografer, og da er hun veldig på det at det skal hun gi dem, sier mamma Gro.

- Men om hun er ute på kveldstid er det ikke bestandig like moro å bli gjenkjent. Men sånn er det: Therese er blitt en kjendis, og da må hun leve med det, mener mamma.

Stolt av datteren Under VM i Falun kan Therese sikre seg enda flere nye gull. I dag er 26-åringen en av de aller største favorittene når kvinnene skal gå 15 kilometer med innlagt skibytte.

Mamma Johaug har imidlertid ikke alltid sett på det som selvfølge at datteren skulle bli en av verdens desidert beste skiløpere. Da Therese møtte motgang som 12-åring trodde mammen at hun ville gi opp.

- Jeg hadde jo ikke trodd at hun skulle bli skiløper, forteller Gro.

- Hvorfor ikke?

- Fordi Therese lå litt etter konkurrentene på listene i ung alder. Det gikk litt tungt i motbakkene. Jeg tenkte «Hvor lenge orker du å holde på med dette her, Therese?».

Men da skirennet var ferdig fikk mamma en påminnelse om hvor ekstremt læringsvillig, målrettet og bestemt datteren var.

- Hun satt i baksetet, blid som en sol, og sa: «Ja, så hva er det jeg må gjøre for å bli bedre?»

- Da tenkte jeg at «Ja, du står på, du vil gå på ski, du synes dette her er moro, du!»

Går for gull Så langt har den innstillingen ført til hele 11 OL- og VM-medaljer. Det gjør at forventningene til den sprudlende jenta fra Dalsbygda er stor foran de kommende konkurranse på Lugnet skistadion i Falun. 

- Vi har fått truffet henne på hotellet og ønsket henne lykke til. Hun går for en individuell gullmedalje. Det er målet hennes. Therese føler at hun er i bra form og hun gleder seg til å komme i gang. Samtidig tror jeg at hun er veldig spent, forteller mamma Gro.

Hun deler samtidig troen til pappa Thorvall, som tror at datteren vil reise hjem fra Sverige med flere medaljer.

- Jeg tror Therese tar tre eller fire medaljer, men jeg er usikker på hvilken valør det blir på dem. Det er ingen gullgruver her, men de deler vel ut gull, sier pappa Johaug med et lurt smil om munnen.

• Se videointervju med foreldrene Johaug øverst i saken.

Hele Norges coronakart