Slik reagerte landslagsstjernene på terrormeldingene

- Det mest grusomme jeg har opplevd. Se video.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): De grusomme terrorhandlingene i Oslo og på Utøya har etterlatt uutslettelige inntrykk hos den norske befolkningen.

Tragediene har også gått dypt inn på landslagets utenlandsproffer.

Dagbladet spurte Mohammed «Moa» Abdellaoue, Morten Gamst Pedersen, Vadim Demidov og John Arne Riise om hvordan de har opplevd å følge tragedien fra utlandet.

Mohammed «Moa» Abdellaoue hadde akkurat gjort seg ferdig med en treningsøkt med klubblaget Hannover da han leste om bomben i Regjeringskvartalet på mobilen. Oslogutten synes det har vært vanskelig ikke å kunne være i hjembyen for å uttrykke sin medfølelse.

- Det har vært veldig spesielt å være i et annet land. Du har bare lyst til å være hjemme, komme tilbake hit og se til at vennene dine har det bra - vise støtte gjennom å legge ned roser ved Domkirken, vise at du bryr deg, sier Moa til Dagbladet. 

- Uvirkelig Også Vadim Demidov fikk høre hva som hadde skjedd etter en treningsøkt.

- Jeg var midt mellom to treninger da fikk jeg noen meldinger om at det hadde eksplodert en bombe i Oslo sentrum, men jeg skjønte ikke omfanget før jeg kom tilbake fra trening. Det har vært uvirkelig å følge med fra utlandet, sier Demidov til Dagbladet.

Morten Gamst Pedersen var på vei til sesongoppkjøring i Hongkong med Blackburn da det smalt i Oslo. Da han skrudde på mobilen under en mellomlanding i Dubai strømmet det inn tekstmeldinger da han skrudde på telefonen

- Da vi landet i Dubai, ramlet det inn mange meldinger, hvor jeg fikk nyhetene og ble spurt hvor jeg var og om jeg var trygg. Da vi gikk av flyet var det en TV nær loungen hvor vi skulle inn, og jeg tror jeg ble stående i en halvtime og bare fulgte med. Det var uvirkelig,, forteller Gamst Pedersen til Dagbladet.

- Hele nasjonen er rammet, men man føler ekstra med dem som er rammet: Unge fremmadstormende mennesker som hadde livet foran seg, foreldre, besteforeldre. Det er uvirkelig at noe sånt kan skje i lille Norge. Men jeg synes det var fantastisk av hun som sa at «hvis én mann kan vise så mye hat, hvor mye kjærlighet kan ikke vi resten vise», fortsetter en preget Blackburn-spiller, som forteller at det ble et stort samtaleemne i Blackburn-leiren.

- Vanskelig å finne ord John Arne Riise var i en park i London da telefonen ringte. Han svarte ikke, men da det kom en melding om han hadde fått med seg hva som hadde skjedd hjemme, dro han rett på hotellrommet og fulgte dramaet fra TV-skjermen og nettet.

- Jeg ble sittende foran TV-en og nettet på hotellrommet og følge med hele den dagen og i dagene som fulgte. Det er det mest sinnssyke, grusomme og uvirkelige jeg har opplevd. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Fulham-spilleren til Dagbladet.

- Personlig ble jeg ikke rammet. Men det norske folket ble rammet. Det kjennes på kroppen. Man føler seg hjelpeløs når man ikke kan være der det skjer. Stå samlet og bygge oss opp igjen etter dette, fortsetter Riise.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var på vei fra Egersund til Oslo, da han fikk nyhetene om terroranslaget mot Regjeringskvartalet på radio i bilen.

-  Uvirkelig, forferdelig, uforståelig, svarer landslagssjefen på hvilke refleksjoner han har gjort seg siden fredag 22. juli.