Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerte Robben på lagkameratens syting

Gikk rett i strupen på Thomas Müller.

KONFLIKTLØSNING: Arjen Robben gikk i strupen på Thomas Müller etter at lagkameraten uttrykte misnøye etter et svakt frispark fra nederlenderens frisparkfot.Foto: Getty Images
KONFLIKTLØSNING: Arjen Robben gikk i strupen på Thomas Müller etter at lagkameraten uttrykte misnøye etter et svakt frispark fra nederlenderens frisparkfot.Foto: Getty Images Vis mer

(Dagbladet): Det var ikke bare Werder Bremen-keeper Tim Wiese som ga Bayern Münchens Thomas Müller hard medfart i gårsdagens oppgjør på Weserstadion.

Selv om Bayern viste fjorårsklasse i annen omgang og tok en solid borteseier (1-3), hadde Arjen Robben mye frustrasjon som skulle ventileres ved kampslutt.

Nederlenderen var nemlig svært så opprørt etter at Müller hadde gestikulert sin misnøye med et svakt frispark fra nederlenderens vanligvis presise venstrefot. Den tyske VM-toppscoreren veivet aktivt med armene da Robben valgte å skyte selv i stedet for å bruke bedre plasserte lagkamerater.

Etter kampen oppsøkte Robben Müller og tok strupetak på lagkameraten. Anatolij Timosjtsjuk reagerte raskt, og gikk mellom for å forhindre at bråket mellom lagkameratene utviklet seg til enda styggere scener.

Etterpå ga Robben klart og tydelig uttrykk for hva han syntes om Müllers oppførsel, og rettferdiggjøre hvorfor han reagerte som han gjorde.

- Jeg hater når lagkamerater klager og vifter med armene hele tiden. Det er respektløst. Vi er et lag. Vi trenger ikke å oppføre oss på denne måten. Vi er nødt til å være rollemodeller, og burde ikke gjøre ting vanskeligere enn de er. Man burde ikke gestikulere på den måten, understreker Robben, ifølge Spiegel.

Bayern-trener Louis van Gaal tar landsmannen i forsvar, og peker på kulturforskjeller mellom nederlendere og tyskere.

- I Nederland er det normalt at man sier ifra til hverandre når man har noe å klage på. Det er en annerledes kultur i Tyskland, sier van Gaal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling