Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik redder bunnlagene plassen

Historisk jevnt i kampen mot nedrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Sandefjord har ikke besøkt nedrykksplassen en eneste gang i løpet av 25 serierunder. I kveld - i den siste og avgjørende runden - kan det skje for første gang dersom vestfoldingene taper mot nedrykksklare Molde.

Trener Tor Thodesen bedyrer imidlertid at han ikke gruer seg til kampen.

- Jeg gleder meg alltid til fotballkamper, jeg synes ikke det går an å grue seg. Jeg har sovet som en stein i natt, og er ikke mer spent enn jeg er foran vanlige kamper, sier Thodesen til Dagbladet.no.

Har flere planer

Før sesongen tippet samtlige eksperter og forståsegpåere Sandefjord ned i 1. divisjon. De er blitt kalt «hengehuer» av Thodesen, som selv er blitt nominert til Kniksen-prisen som årets trener.

Det betyr nok lite dersom «hengehuene» får rett til slutt.

- Det jeg er glad for, er at vi er i en posisjon hvor vi kan avgjøre alt selv. I forhold til spådommene skulle vi ikke engang vært i nedrykksstriden på dette tidspunktet, men for lengst vært klar for nedrykk. Det tar jeg som et tegn på at vi har gjort det bra, sier han.

Sandefjord har ladet opp til skjebnekampen i Danmark, og Thodesen er forberedt på de fleste kamputviklinger på Aker Stadion.

KLAR FOR DRAMATIKKEN: Tor Thodesen og resten av Sandefjord-gutta spiller siste akt av den dramatiske bunnstriden i kveld. Foto: SCANPIX
KLAR FOR DRAMATIKKEN: Tor Thodesen og resten av Sandefjord-gutta spiller siste akt av den dramatiske bunnstriden i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har en strategi, og plan A og plan B. Dersom det blir helt nødvendig å ta større sjanser, er det mulig vi sender fram Birger Madsen i angrep. Vi har jobbet med en del systemer denne uka, sier Thodesen, uten å gå i detalj.

Dette er statusen i bunnstriden, før kveldens kamper:

Molde - Sandefjord

Hjemmelaget er i praksis nede, og har allerede resignert. Ikke så rart kanskje, for de må vinne med nærmere 20 mål i kveld, samtidig som resten av resultatene må gå moldensernes vei.

Sandefjord berger plassen med seier. Hvis de spiller uavgjort, går HamKam forbi med seier i sin kamp. Hvis Sandefjord taper går HamKam forbi med uavgjort og Viking går fordi med seier mot Brann.

Viking - Brann

Stavanger-laget må vinne for å ha en sjanse til å berge plassen, samtidig er de avhengige av hjelp fra andre lag:

Et av bunnlagene foran dem på tabellen er nødt til å tape.

image: Slik redder bunnlagene plassen

Vålerenga - Tromsø

Nordlendingene unngår direkte nedrykk hvis de tar ett poeng på Ullevaal og sikrer plassen i Tippeligaen med seier.

Tromsø havner på den utsatte nestsisteplassen hvis de taper mot VIF, og Viking vinner med nok mål mot Brann (TIL har fem flere plussmål nå) og HamKam tar minst ett poeng mot Stabæk.

Start - Odd

Gjestene sikrer kontrakten hvis de vinner i Kristiansand. Spiller de uavgjort kan de havne på kvalikplassen, hvis HamKam og Sandefjord vinner.

Hvis Odd taper mot Start kan de havne på direkte nedrykksplass. Dette skjer hvis Viking og HamKam vinner, og Sandefjord spiller minst uavgjort.

HamKam - Stabæk

HamKam er berget hvis de vinner mot Stabæk, samtidig som ett av lagene foran dem i bunnstriden ikke vinner. De klarer seg også med uavgjort, hvis et av de andre bunnlagene foran dem taper - siden de er det eneste laget i bunnen som ikke har negativ målforskjell (34-34).

Dersom Hamkam taper kan de ikke bli bedre enn tredjesist. Hvis Viking i tillegg vinner sin kamp, er Kamma nede.

Fredrikstad - Rosenborg

Østfoldingene ligger best an i bunnstriden. De er sikret ny kontrakt med uavgjort mot seriemesterne.

FFK kan likevel rykke ned, men det kan bare skje via kvalik. Hvis Fredrikstad taper, samtidig som TIL, Odd, Sandefjord og HamKam vinner, må de ut i kvalik mot Bryne.

Lillestrøm - Lyn

Den eneste kampen i kveld som ikke har betydning for bunnstriden. Lillestrøm kjemper med Vålerenga om bronsen, mens Lyn kan rykke opp én plass til 5.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!