Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik rives Holmenkollen

Arbeidet starter i ettermiddag. Send inn din siste hilsen til et skihistorisk monument.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagen i dag markerer slutten på en epoke i norsk hoppsport, men samtidig begynnelsen på en ny: Rivingen av tårnet i Holmenkollbakken som ledd i foreberedelsene til ski-VM i Oslo i 2011, starter i ettermiddag. 

Den karakteristiske siluhetten i åsen vest for hovedstaden skal erstattes av et nytt monument som er planlagt ferdigstilt i 2010. 

NRK-kommentator Arne Scheie synes det er vemodig at tårnet må falle, men
understreket viktigheten av henge med på utviklingen i internasjonal hoppsport, da Dagbladet.no intervjuet ham for to uker siden.

- Det er bare å se på andre anlegg vi kan sammenlikne med. Så sjøl om det er mange gode minner knyttet til anlegget, er vi i en ny tid. Evolusjon, sa Scheie.

Dessuten tror den folkekjære kommentatoren at det nye anlegget vil kunne fylle tomrommet det gamle etterlater.

- Når vi har fått vendt oss til den, kommer den sikkert til å prege skylinen på samme måte som den gamle, påpekte Scheie. 

Dagbladets tidligere hoppreporter Arne Thoresen, som også er forfatter av boka «Lengst gjennom lufta - et 200 år langt svev gjennom hopphistorien», deler Scheies syn, men er også opptatt av viktigheten av Holmenkollen som institusjon.

- Holmenkollen er et arvesølv som skinasjonen Norge må ta vare på, og ikke skusle bort - Det er en av Norges sterkeste merkevarer. Rundt om i verden snakkes det om hoppsportens Mekka. Hvert år har Kollen-anlegget én million besøkende. Rennet har vært en folkefest helt fra starten av, og har beholdt statusen de 116 åra det er blitt arrangert, understreket Thoresen da Dagbladet.no snakket med ham i forkant av rivingen.

Minneprotokoll 

image: Slik rives Holmenkollen

Skriv inn om ditt forhold til Holmenkollbakken og dine beste minner her:

TO GANGER HOPP-ARNE: Dagbladets hoppreporter gjennom 34 år, Arne Thoresen (i midten) og NRK-veteran Arne Scheie sammen med Clas Brede Bråthen (t.v.). Trioen var samlet da Thoresen sluttet i Dagbladet i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!