VONDT: Michael Valgren hadde det ikke godt etter søndagens lagtempo i VM. Foto: SHAWN THEW (Scanpix/Epa) og Det Sorte Værksted/Facebook
VONDT: Michael Valgren hadde det ikke godt etter søndagens lagtempo i VM. Foto: SHAWN THEW (Scanpix/Epa) og Det Sorte Værksted/FacebookVis mer

Slik så dansken ut etter VM-åpningen

Vil likevel sykle søndagens fellesstart.

(procycling.no): Det ble en blodig og vond start på årets Sykkel-VM for Michael Valgren.

Dansken kom nemlig borti hjulet til rytteren på søndagens lagtempo, og Valgren og lagkamerat Michael Rogers deiset rett i bakken.

Verst virket det til å gå utover Valgren, som rullet flere ganger rundt før han ble liggende i grøftekanten i en lengre periode.

Traff hjulet foran
Uhellet inntraff i omtrent 60 kilometer i timen.

- Ingen legger skylden på Valgren etter velten, da vi alle vet at dette er slikt som kan skje når man sykler for fullt på lagtempoer, sier sportsdirektør Sean Yates i en pressemelding.

- Vi nærmet oss den andre mellomtiden og Michael Valgren traff hjulet foran ham og det gjorde at han veltet. Michael Rogers var på hjulet hans, og begge gikk hardt i bakken.

Omstendighetene tatt i betraktning gikk det forholdsvis bra med både Valgren og Rogers.

Ikke brudd
Duoen kom fra det uten brudd.

- Begge har pådratt seg overfladiske skader, men ingenting er brukket. Det kommer til å gjøre vondt, men vi er lettet over at ingen av dem pådro seg store skader.

Rogers pådro seg hovedsakelig skader i sin høyre hånd. Da hjalp det lite at han ikke brukte sykkelhansker.

- Dette er et eksempel på hvorfor man alltid skal bruke hansker når man sykler, skrev Rogers på Twitter med et vedlagt bilde av sin skadede hånd.

Valgren skrapet opp det meste av sin høyreside og har store sår på både skulder og hofte.

Likevel håper han å rekke søndagens fellesstart i Richmond.

- «Valle» er etter omstendighetene ved godt mot og god helse. Han har skrapet av en del hud på blant annet skulder, lår og hofte. «Valle» og resten av verkstedet er overbevist om at han skal bli klar til fellestarten, skriver «Det Sorte Værksted», en Facebook-gruppe bestående av fire danske syklister, og legger ved bildet av Valgren etter lagtempoen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!