Slik så det ut på tribunen da TIL spilte europacup

Bare 1582 tilskuere møtte opp.

TOMME TRIBUNER: Glissent på tribunene var melodien da Tromsø spilte Europa League i kveld. Kun 1582 tilskuere fant veien til Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TOMME TRIBUNER: Glissent på tribunene var melodien da Tromsø spilte Europa League i kveld. Kun 1582 tilskuere fant veien til Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Det var ikke mye engasjement å spore rundt TILs europacup-kamp torsdag kveld. Bare 1582 tilskuere møtte opp på Alfheim for å støtte laget mot slovenske NK Celje i den første kvalifiseringsrunden.

Fornøyd med 0-0 Sola skinte over stadion, men Tromsø-trener Agnar Christensen hadde ikke akkurat lovet festfotball og sambatakter mot den antatte svakere motstanderen. På forhånd av kampen uttalte han i media at 0-0 ville være et godt utgangspunkt før returkampen om en uke.

Sånn gikk det ikke, og NK Celje som tok en femteplass i slovensk liga snudde kampen det siste kvarteret og vant 2-1. Dermed var sjokktapet et faktum.

Selv om kampen var besøkt som et middels Addeccoliga-oppgjør, var det bare resultatet som fikk Christensen til å henge med hodet.

- De kommer vel de som er interessert, sier han til Dagbladet.

- Men er det ikke urovekkende at det er så liten interesse for europacup, spesielt med tanke på TILs pressede økonomiske situasjon?

- Det er i hvert fall ikke overraskende. Vi ser et relativt likt besøk og like glissent Alfheim når vi spiller i den norske cupen, svarer treneren, tydelig lite interessert i teamet.

Lave tilskuertall Heller ikke lagets kaptein og torsdagens målscorer, Miika Koppinen, ønsker å kritisere det tilsynelatende fraværende engasjementet.

- Jeg personlig setter pris på alle som møter opp, uavhengig av om det er få eller mange, sier finnen til Dagbladet.

Til tross for at det bor mer enn 70.000 mennesker i Tromsø har laget også lave tilskuertallene i Tippeligaen. Hittil i sesongen har de et gjennomsnitt på 4112 tilskuere per hjemmekamp, og ligger dermed på 12. plass av totalt 16. lag.

Manglet 10 millioner TIL måtte finne 10 millioner ferske kroner innen utgangen av året for å oppfylle lisenskravenet til Norges Fotballforbund. Midlene var på plass i slutten av forrige måned gjennom en gruppe hemmelige støttespillere.

- Vi går ikke konkret inn på hvem som har bidratt etter ønske fra bidragsyterne, har administrerende direktør i klubben, Vegard Berg-Johansen, tidligere uttalt til Nordlys.

Returoppgjøret i Slovenia spilles torsdag 11. juli.