BALLONGANKEL: Høyrefoten til Lionel Messi føles nok ikke god i dag, etter den stygge stemplingen fra Tomas Ujfalusi. Foto: Canal Plus  (gjengitt med tillatelse)
BALLONGANKEL: Høyrefoten til Lionel Messi føles nok ikke god i dag, etter den stygge stemplingen fra Tomas Ujfalusi. Foto: Canal Plus (gjengitt med tillatelse)Vis mer

Slik så foten til Messi ut etter stemplingen

- Han er veldig lei seg og gråter.

||| (Dagbladet): Den eneste måten å stoppe Lionel Messi er ofte å sparke ham ned.

Den taktikken benyttet Tomas Ujfalusi da han var på etterskudd mot verdens beste fotballspiller i går kveld, tre minutter på overtid.

Med stor kraft satte Atletico Madrid-spilleren inn en stempling i ankelhøyde, og selv om Ujfalusi forsøkte å strekke to avvæpnende armer i været, viste dommeren ingen nåde og dro opp det røde kortet.

Avgjørelsen ble ikke mindre riktig etter å ha sett nærbildene av Messis ankel:

På under et halvminutt hovnet den voldsomt opp, og den lille balleleganten må belage seg på et skadeavbrekk på minst to uker. I så fall ryker kampene mot Sporting Gijon (h), Athletic Bilbao (b) og Malaga (h) i La Liga, i tillegg til Champions League-kampen mot Rubin Kazan (b).

Messi ble transportert av banen på båre etter skaden, og i starten fryktet Barcelona-leiren brudd. Den frykten viste seg å være ubegrunnet.

STYGT: Thomas Ujfalusi fikk direkte rødt kort for denne stemplingen. Foto: Canal Plus
STYGT: Thomas Ujfalusi fikk direkte rødt kort for denne stemplingen. Foto: Canal Plus Vis mer

I stedet har argentineren sluppet unna med leddbåndsskader.

- Han skal testes grundigere mandag, men det er ikke noe brudd. La oss håpe at de første prognosene er korrekte. Han er veldig lei seg og gråter. Det er slike ting som skjer i fotball, sier Barcelona-trener Pep Guardiola til klubbens egen hjemmeside.

I går kveld var han opprørt over behandlingen av sin største juvel, og minnet dommerne om ansvaret de har for å ivareta sikkerheten til de beste spillerne.

- Det eneste vi kan gjøre nå er å be dere i media om å skrive om det. Dere har ansvaret for å skrive om det som skjer. Messi er den spilleren som jukser minst i ligaen, han bryr seg bare om å spille bra og score mål. Dommerne er utpå der for å beskytte alle spillerne, ikke bare Cristiano (Ronaldo journ. anm), sa Guardiola.

Barcelona vant kampen 2-1. Messi scoret det første selv og hadde målgivende til det andre.

GRÅTKVALT: Lionel Messi forlot banen på båre. Foto: REUTERS/Paul Hanna
GRÅTKVALT: Lionel Messi forlot banen på båre. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer