Slik så kneet til Emilie (14) ut etter en Norway Cup-kamp

- Det var helt sykt.

GODT HUMØR: Uheldige Emilie Barlien (14) har ikke mistet humøret til tross for at hun har skadet begge knærne på Norway Cup. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GODT HUMØR: Uheldige Emilie Barlien (14) har ikke mistet humøret til tross for at hun har skadet begge knærne på Norway Cup. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): - Det var veldig, veldig, veldig vondt.

Ordene tilhører Emilie Barlien (14) som deltar på Norway Cup for femte gang. Men veien til Ekebergsletta har vært lang for midtbanespilleren.

Forestill deg at du er på Norway Cup og slår venstre kne som gjør at du må gå på krykker resten av turneringen. Forestill deg så at du året etterpå får en stygg vridning i det høyre kneet, noe som gjør at du må legge deg på operasjonsbordet i tre timer for å fjerne løse bruskbiter. Da har du fått et bilde på hva Emilie har opplevd.

- Jeg trynet og slo venstrekneet hardt det første året. Og i fjor fikk jeg kneskålen ut av ledd. Jeg skulle ta en høy ball, og da var det noen som tok tak i ankelen min slik at det vridde seg rundt, sier Emilie Barlien.

Egentrening Hun har bedrevet egentrening det siste året, men har fortsatt ikke leget skaden helt. Hun må gå med en skinne på kneet i ett års tid, og hun skal få et eget treningsopplegg hun må bruke så lenge hun skal spille fotball. I årets Norway Cup har hun også slitt med smerter underveis.

GIR SEG IKKE: Emilie finner ut på oppvarmingen om hun er i stand til å spille deler av kampen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Emilie finner ut på oppvarmingen om hun er i stand til å spille deler av kampen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Men det går greit. Jeg hovner opp innimellom, og det gjør vondt noen ganger, men jeg spiller fortsatt. Jeg kan spille en halv kamp om gangen på Norway Cup. Det er ikke så mye. Noen ganger gjør det veldig vondt, andre ganger gjør det ikke noe vondt, sier Emilie.

Pappa Thomas Barlien forteller likevel at dattera vurderte å legge opp da det var på det verste.

- Det har vært helt forferdelig. Hun har vært så deprimert. Det har vært helgedager der hun ikke ville stå opp av senga, i starten. Da jentene trente på lørdager så nektet hun å stå opp. Hun var på vei inn i depresjon. Fotball er livet hennes. Det var vondt å se på, rett og slett, sier Thomas Barlien.

Ville ikke på sykestua Kneet blåste seg opp til dobbel størrelse etter smellen i fjor, men Emilie hadde likevel ingen planer om å forlate sine lagvenninner som var midt i en kamp.

- Det var helt sykt. Kneet var skikkelig stort. Hun nekta likevel å fjerne seg fra sletta. Hun satt på sidelinja og gråt samtidig som hun så ferdig kampen. Etter kampen fikk vi låne en båre slik at vi fikk båret henne bort på sykestua, sier Thomas Barlien.

GJØR SEG KLAR TIL KAMP: Emilie må gå med skinne på kneet i ett år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GJØR SEG KLAR TIL KAMP: Emilie må gå med skinne på kneet i ett år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Oppsal 1 J14 kom på 3. plass i Adidas Cup i fjor som er et slags uoffisielt NM. De hadde derfor et stort håp om å komme helt til topps i år. Dessverre må laget ta den tunge veien hjem etter tap på myntkast for franske Ploermel FC.