Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik scorer bare en ekte «luftens baron»

Storscorer Falcao ble finalehelt for Porto.

UTAKBART: Braga-keeper Artur var sjanseløs på å stoppe Falcaos heading etter 44 minutter. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
UTAKBART: Braga-keeper Artur var sjanseløs på å stoppe Falcaos heading etter 44 minutter. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

Porto - Braga 1-0

(Dagbladet): Den store spilleren i Europa League denne sesongen har vært Porto-spiss Falcao, som før finalen mot Braga hadde notert seg for tre hattrick og totalt 16 scoringer i turneringen.

Passende nok var det colombianeren som ble den store helten på Aviva Stadium i Dublin i kveld.

Hodespesialist
Ett minutt før pause brøt Guarin et Braga-angrep og fosset opp høyresida. Han ventet ut en motspiller før han følsomt svingte ballen inn bak forsvarsrekka til Braga.

STOR HODESPILLER: Til tross for sine relativt beskjedne 1,77 meter har Falco scoret sju ganger på hodet i Europa League denne sesongen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
STOR HODESPILLER: Til tross for sine relativt beskjedne 1,77 meter har Falco scoret sju ganger på hodet i Europa League denne sesongen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Der sto toppscorer Falcao helt alene på 6-7-meter, og med en perfekt vektet heading styrte han inn 1-0 for favoritten. Det var spissens sjuende scoring med hodet i Europa League denne sesongen - og det til tross for at han ikke er høyere enn 1,77 meter.

- Vi hadde en drøm om å vinne, og drømmen ble virkelighet. Jeg er fornøyd med scoringsrekorden (17 i europaligaen i en og samme sesong), men i dag var ikke det så viktig. Det viktige var at vi tok tittelen. Lagarbeid er nøkkelen til vår suksess, sier den 25 år gamle matchvinneren, ifølge NTB.

Braga måtte våge
Ledelsen til pause var fullt fortjent, for Braga var ikke videre interessert i å angripe og lot Porto styre det meste av begivenhetene.

Etter pause var de derimot nødt til å risikere mer, og det førte til en mer åpen og litt mer interessant fotballkamp.

GYLLEN PORTO-UTGAVE: Denne gjengen har feid unna all motstand i Portugal denne sesongen, uten å tape en eneste kamp i ligaen. Nå kan de også smykke seg med tittelen som Europa League-mestere. Foto: (AP Photo/Armando Franca)
GYLLEN PORTO-UTGAVE: Denne gjengen har feid unna all motstand i Portugal denne sesongen, uten å tape en eneste kamp i ligaen. Nå kan de også smykke seg med tittelen som Europa League-mestere. Foto: (AP Photo/Armando Franca) Vis mer

Bare 40 sekunder inn i omgangen burde de utliknet, da innbytter Mossoro utnyttet et øyeblikks uoppmerksomhet fra en Porto-stopper. Han snappet ballen og kom helt alene med keeper, men Helton fikk såvidt en fot på ballen akkurat idet han kastet seg i motsatt hjørne av der skuddet kom.

Braga sto høyere på banen i 2. omgang og forsøkte å trykke Porto, men de helt store sjansene uteble. De burde fått spille med én mann mer på banen de siste 20 minuttene, etter at Sapunaru satte inn en takling på Silvio som stinket av det gule kortet. Med et gult kort fra tidligere i kampen burde Sapunaru dermed fått marsjordre, men den spanske finaledommeren valgte merkelig nok å bare gi frispark.

Villas-Boas jublet vilt
Mot slutten kastet Braga alt framover, inkludert keeper da frisparkmuligheten bød seg tre minutter på overtid, men Porto holdt ut og innfridde favorittstempelet på forhånd.

Noen minneverdig eller glamorøs finale var det definitivt ikke, men Porto kunne neppe brydd seg mindre.

DEN NYE MOURINHO?: Porto-trener Andre Villas-Boas misliker Mourinho-sammenligningene, men likhetene med den karismatiske Real Madrid-sjefen er utvilsomt mange. Mange var usikker på ham før sesongen, men nå er det ingen som tviler lenger. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
DEN NYE MOURINHO?: Porto-trener Andre Villas-Boas misliker Mourinho-sammenligningene, men likhetene med den karismatiske Real Madrid-sjefen er utvilsomt mange. Mange var usikker på ham før sesongen, men nå er det ingen som tviler lenger. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

De vant den hjemlige ligaen med 21 poeng og var 38 poeng foran finalemotstander Braga. Nå kan det unge og svært så lovende treneremnet André Villas-Boas smykke seg med Europa League-tittelen også, i en alder av bare 33 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media