RIO-ANTREKK: Ezinne Okparaebo under presentasjonen av kleskolleksjonen til OL- og paralycmpicstroppen til Rio 2016 .
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RIO-ANTREKK: Ezinne Okparaebo under presentasjonen av kleskolleksjonen til OL- og paralycmpicstroppen til Rio 2016 . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Slik ser de norske OL-antrekkene ut

- Ikke redd for farger, sier Ezinne.

Sambarytmer og dansende karnevalspiker fulgte de norske topputøverne som opptrådte som mannekenger da OL-antrekket til Rio ble presentert på Ullevaal stadion onsdag.

Det er Phenix, Moods of Norway og On som står bak klærne som er tilpasset varmen utøverne vil møte i OL-byen. I og med at lekene går i Brasil er en del av antrekket til dels fargerikt, men norske tradisjoner er også ivaretatt med bregnemønster og krokusblomster.

- Favorittantrekket mitt var skjørtet og jakken, for det er slik at det er mulig å bruke etter OL også. Jeg synes også det er fint at antrekket var fargerikt, for jeg er i alle fall ikke redd for farger, sa sprinteren Ezinne Okparaebo til NTB.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Hun var selv en av de utøverne som viste seg fram på catwalken med stor suksess.

Medaljedressen Roeren Olaf Tufte syntes findressen var favorittantrekket.

- Det er jo medaljer alle drømmer om i Rio, så den dressen vi skal bruke på seremoniplass likte jeg best. Men jeg må få legge til at det var behagelig å ha på dette tøyet, og jeg synes det ser flott ut, sa Tufte.

Foreløpig er ingen norske utøvere formelt tatt ut til Rio. Det første uttaket kommer i slutten av mai, og for Tufte blir neste helgs regatta i sveitsiske Luzern svært viktig.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Kjetil Borch og jeg ror OL-kvalifisering neste helg. Det blir viktig. Akkurat nå synes jeg det ser bra ut, sa Tufte til NTB.

Til Spania og Rabat Ezinne Okparaebo reiser til Spania for å gjøre unna de siste sesongforberedelsene allerede fredag, og den første virkelige sesongtesten får hun i et IAAF-stevne i Rabat 22. mai. Hun er tilbake i Norge igjen dagen etter, og da starter oppkjøringen mot Bislett Games 9. juni.

Okparaebo er et av de største norske håpene på friidrettsbanen i Rio sammen med Isabelle Pedersen (korthekk) og Henrik Ingebrigtsen (1500 meter).

- Selvsagt er det viktigste å prestere bra rent sportslig i Rio, men det betyr også en del å ta seg godt ut. Jeg kan nevne at vi nordmenn har rykte på oss for å se bra ut i OL-sammenheng, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø. Han overvar også «moteshowet» onsdag sammen med idrettspresident Tom Tvedt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det var utøvere til stede fra både seiling, svømming, roing, kappgang, friidrett, håndball, bryting, bordtennis og taekwondo. Tilbakemeldingene Olympiatoppens folk fikk på antrekket som ble vist fram, var udelt positive.

OL i Rio går fra 5. til 21. august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.