Slik ser det ut når du er i ferd med å ta igjen Usain Bolt på målstreken

Bolt tok seg til finalen i 200-meter. Fikk med seg kanadisk komet.

GLISTE OG LO: Bolt begynte å slakke av litt på slutten, og ble nesten tatt igjen av kanadiske Andre de Grasse, som satte personlig rekord. Det ville ikke Bolt ha noe av, og de to smilte og lo under løpet.  Foto: Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency / NTB scanpix
GLISTE OG LO: Bolt begynte å slakke av litt på slutten, og ble nesten tatt igjen av kanadiske Andre de Grasse, som satte personlig rekord. Det ville ikke Bolt ha noe av, og de to smilte og lo under løpet.  Foto: Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt har så å si gullet på 200-meteren i lomma, selv om selve finaleløpet gjenstår. Han regjerte som en konge i semifinalen onsdag.

Han vant det andre heatet med 19,78, uten å ta ut det han var god for på slutten. Det så ut som om han ble presset av canadieren Andre De Grasse de siste 20-30 meterne.

Canadieren som tok bronsen på 100-meteren, kom nesten opp på siden av Bolt, men OL-kongen ga på akkurat så mye som var nødvendig for å holde unggutten bak seg.

Han jogget de aller siste meterne og gliste bredt, samtidig som han sikret seieren i heatet og fikk den beste tiden av samtlige i semifinalen.

Amerikaneren LaShawn Merritt løp inn til tredje beste tid med 19,94. Det var bare disse tre som løp under 20 sekunder med Bolt som den store kongen.

I rute

Bolt har som mål å vinne gullet på 100 og 200 meter samt stafetten i Rio, akkurat som han gjorde i Beijing i 2008 og i London for fire år siden, og det ser ut som om han nok en gang er ustoppelig.

- Jeg trodde De Grasse skulle slappe av litt like før mål. Jeg sa til ham at han skulle slippe opp litt, for dette var bare semifinalen, men jeg tror han ønsket å presse meg. «Hva gjør du», sa jeg. «Husk at dette er semifinalen», fortalte Bolt etter at han var i mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer