Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik ser det ut når en lam tenåring sparker i gang fotball-VM i Brasil

Styres via tankekraft.

EXO-MAGI: Dette er det mekaniske exo-skjelettet som styres av tankekraft. Exo-skjelettet støtter opp beina til den lamme tenåringen, og gir ham/henne muligheten til å gå ved hjelp av elektroder som sender hjernesignaler til «drakten». Illustrasjon: Walk Again Project
EXO-MAGI: Dette er det mekaniske exo-skjelettet som styres av tankekraft. Exo-skjelettet støtter opp beina til den lamme tenåringen, og gir ham/henne muligheten til å gå ved hjelp av elektroder som sender hjernesignaler til «drakten». Illustrasjon: Walk Again Project Vis mer

(Dagbladet): Vi er fire dager inn i 2014, og høydepunktet for de fleste fotballinteresserte dette året er fotball-vm i Brasil til sommeren.

I utgangspunktet er åpningskampen i årets mesterskap mellom Brasil og Kroatia, men det første sparket på ballen vil ikke bli tatt av en profesjonell fotballspiller.

Det kan bli tatt av en ukjent tenåring. En ukjent tenåring som i tillegg er lam fra livet og ned. Det skriver Washington Post.

- Det er helt fantastisk Dette er gjort mulig ved hjelp av et mekanisk exo-skjelett som styres av tankekraft. Exo-skjelettet støtter opp beina til den lamme tenåringen, og gir ham/henne muligheten til å gå ved hjelp av elektroder som sender hjernesignaler til «drakten».

Exo-skjelettet er utviklet av «The Walk Again Project», en null-profit-organisasjon som samarbeider på tvers av en rekke universiteter over hele verden.

- Vibrasjoner i drakten kan gjenskape følelsen av å berøre bakken, ta sats og ta avspark, sier Gordon Cheng som jobber ved Det tekniske Universitetet i München til New Scientist.

- Dette er så detaljert. Det er helt fantastisk.

Månedlang fest Den aktuelle avsparkeren har ikke blitt valgt ennå, men det er klart at hun eller han vil bli plukket fra en gruppe på ti kandidater. Disse har alle lært seg å bruke det sofistikerte aparatet.

Brasil åpner som sagt ballet mot Kroatia den 12. juni, mens finalen spilles en god måned senere - den 13. juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media