Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik ser du VM-målene i Virtual Replay

Her er oppskriften om ting ikke går av seg selv.

(Dagbladet.no): Virtual Replay er Dagbladet.nos målanimasjoner under hele fotball-VM. Tjenesten er basert på flashteknologi, og skal i utgangspunktet starte automatisk på din datamaskin.

Gjør den ikke det, er det mulig du mangler flashspilleren fra Shockwave. Du må ha versjon 10 eller nyere for å se Virtual Replay på Dagbladet.no. Shockwave får du gratis på denne nettsiden.

Målene

På samlesiden over alle VM-kampene kan du velge hvilke kamper du vil se målene fra. I oversikten klikker du på den kampen du vil se. Dette starter spilleren. Målene fra kampen kommer etter hverandre i den rekkefølgen de ble scoret under kampen.

Sitter du på en internettlinje med lav hastighet, kan det ta en liten stund før innlastingen av målene er fullført.

Når bildet er lastet ned, starter du ved å klikke på play-knappen i spilleren, eller ved å bruke mellomromtasten på tastaturet ditt. Vil du pause animasjonen bruker du de samme knappene/tastene.

Du kan også spole tilbake i bildet ved å bruke spol tilbake-knappen.

Du kan velge hvilket perspektiv du vil følge målene i. Du kan skifte perspektiv mens animasjonen er i gang.

Velg selv hvilke øyne du vil se målet med. Velg en av spillerne i lagmenyene i spilleren. Her kan du velge om du vil se det med spillerens øyne, eller om du vil følge med på hva han gjør i sekundene før ballen går i mål.

Du kan også variere hastigheten på avspillingen med knappene nede til høyre.

Hjelpelinjer

I tillegg har vi lagt til noen grafiske elementer som du kjenner igjen fra tv-overføringer av fotballkamper. Trykker du på knappen som heter «Hjelpelinjer» vil du se hvilke spillere som er i offside, og distansen skuddene mot mål avfyres fra.

I enkelte av modusene kan du bruke piltastene til å navigere deg rundt i bildet på egenhånd mens ballen er i spill.

Problemer med Shockwave?

Dersom du ikke får lastet ned eller installert Shockwave-spilleren kan du ha følgende problemer:

  • Spilleren er allerede installert på maskinen din, men fungerer ikke skikkelig. Forsøk å avinstallere Shockwave-spilleren, for så å installere den på nytt.

    For andre problemer kan du lese mer på Macromedias nettsider..

VELG KAMP: I oversikten på Virtual Replay-sidene finner du alle kampene i fotball-VM. Ved å klikke på kamper som er ferdigspilt, vil du få se grafiske animasjoner av samtlige mål som scores i løpet av mesterskapet i Tyskland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling